Almanya'nın Hamburg kentinden İstanbul'a uçmak isteyen adı açıklanmayan 81 yaşında bir Türk yolcunun bagajından silah çıktı.

Dün Çarşamba günü İstanbul'a uçmak isteyen 81 yaşında bir yolcunun saat 14.00 sıraları Hamburg Helmut Schmidt Airport havaalanına geldiği ve bagajını verdiği belirtildi. Bagajları kontrol eden memurun kontrol cihazı sayesinde bagajda silah olduğunu gördüğü belirtildi. Konu ile ilgili Hamburg Basın Polis Sözcüsü Florian Abbenseth, yolcu belirlendikten sonra açılan bagajda kulpu olmayan eski bir silah çıktığını ve silaha ait bagajda mermi çıkmadığını söyledi.

Silahı bulmuş

Yolcunun silah taşıma müsaadesi belgesi veya silah bulundurma lisansı bulunmadığı belirtilirken, verdiği ilk ifadesinde silahı bulduğunu söylediği açıklandı. 81 yaşındaki Türk'ün silah yasasını ihlal etmekten hakkında gereken işlemin yapılacağını açıklayan polis sözcüsü, yapılan kimlik araştırmaları ve işlemlerin ardından yolcunun serbest bırakıldığını kaydetti. Planladığı gibi uçağına yetişemeyen yolcunun başka bir uçakla yoluna devam ettiği aktarıldı.

Emine SONUGÜR