20 yıldır kayıp Hilal Ercan'ın ailesi keder ve acı dolu yayınladıkları mektupla kızlarının bulunması için yardım istedi

Almanya'nın Hamburg kendinde 20 yıl önce kaybolan 10 yaşındaki küçük Hilal Ercan'ın ailesi, Hamburger Morgenpost Gazetesi aracılığı ile yayınladıkları mektupla 20 yıldır yaşadıkları acıya ve kedere dikkat çekerken kızlarının bulunması için yardım beklediklerini yinelediler. Anne Ayla ve baba Kamil Ercan, kızlarının yaşadığına inandıklarını biryerlerde yalnız olduğunu düşündüklerini belirttiler.

Gidiş o gidiş

27 Ocak 1999 tarihinde iyi notlar yazan karne ile eve dönen 10 yaşındaki Hilal Ercan'ın babası verdiği az miktarda para ile ödüllendirmişti. Küçük kız babası Kamil'in verdiği parayla oturdukları evin karşısında bulunan Elbgau Pasajı adlı alışveriş merkezine sakız almaya gitti ve aradan 20 yıl geçmesine rağmen hala dönmedi. Küçük kızın gidişi o gidiş oldu ve esrarengiz kayboluşu bir türlü aydınlatılamadı.

Hüzün dolu mektup

Hilal Ercan'ın kaybolmasının üzerinden tam 20 yıl geçti ve ailesi yaşadıkları acıları, hüznü dile getiren ve Hamburglulara yönelik bir mektupla yardım istedi. Ercan Ailesi, “Biz 20 yıldır ışığı göremiyoruz. Yasta tutamıyoruz mezar yok. Hep geriye bakıyoruz önümüze ve ileriye bakamıyoruz” yazan satırlar herkesin yüreğini dağlıyor.

Nefes alamıyoruz

Kızları kaybolduktan sonra oturdukları semtten taşınan aile duygu yüklü mektupta şu sözlerle devam etti: “Olaydan sonra rahat bir nefes almamız mümkün olmadı. Weiße Ring kuruluşu hep yanımızda oldu ve olmaya da devam ediyor. Ama biz hala Hilal'in bir yerde yalnız kaldığını düşünüyoruz. Olayı görenler, hatırlayanlar ve bilgisi olanlar var ve korkuyorlarsa anonim olarak bilgileri bizlerle paylaşabilirler. Bizim gücümüz kalmadı. Yalnız küçük kızımızı istiyoruz biz”

Facebook'ta sayfa açtılar

Duygu yüklü mektupta acılı Ayla ve Kamil Ercan çifti aramaların hızlanması, kızlarının biran önce bulunması ve kayıp kızın üzerinde esrarengiz perdenin aralanması için bir sayfa açtıklarına da dikkat çektiler. https://www.facebook.com/www.hilalercan.de/ hilal ercan vermisst adlı sayfada kayıp küçük kızla ilgili tüm bilgilere yer verilmiştir. Geniş bilgi yukarıda yazılı internet sayfasında bulmak mümkün.

Polise ihbarda bulununuz

Hilal Ercan'ın aramaları devam ettiğini belirten Kriminal Dairesi Arama Bölümü Müdürü İnge Pape, “20 yıl önce olayla ilgili herhangi bir bilgisi olan veya garip bir gözlemde bulunduğunu hatırlayanların en yakın karakola veya polise ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Küçük bir işaret aramalarda önemli bir eksikliği tamamlayabilir” açıklamasında bulundu.

Emine SONUGÜR / HAMBURG