Yeni ataşeliğin açılışı ve tanıtımı için, başkonsolosluk binasında bir tören yapıldı. Program Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür'ün konuşmasıyla başlarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik ve müşavir Raci Mazi, yeni ataşelik hakkında salona davet edilen yetkililere ve basın mensuplarına bilgiler verdi.

Programda davetli olan Hemer Gençlik, Aile ve Yaşlı Dairesi Genel Müdürü Ertunç Deniz, genlik daireleri tarafından ailelerden çocukların hangi şartlarda alındığı ve nasıl himaye edildiğine dair bir sunum yaptı.

ÖRNEK BAKICI AİLEYE PLAKET



Programda, örnek bakici aile olarak belirlenen Fazıl Kaşıkçı ile Deryanur Kaşıkçı çiftine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik teşekkür ederek bir plaket taktim etti. Fazıl Kaşıkçı ile Deryanur Kaşıkçı çifti, 1997 yılında dört yasında olan Yasemin Kurkutoğlu'nu bakıcı aile olarak alıp bugüne kadar baktı. 21 yaşına gelen Yasemin Kurkutoğlu da, Kaşıkçı ailesiyle birlikte toplantıya gelirken, ailenin tanıtımı için hazırlanan bir videoda toplantıda izletildi.

YURT DIŞINDAKİ İHTİYAÇLAR İÇİN AİLE VE SOSYAL POLİTİKA ATAŞELİĞİ KURULDU

Türkiye Cumhuriyet Devleti, artık Türkiye dışında yaşayan Türk vatandaşlarına daha fazla destek olabilmek için, Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği'ni kurdu diyen Müsteşar Nesrin Çelik, "Ataşeliğin bir ihtiyaçtan doğduğunu söyleyebiliriz. Türk ailelerinin gerek aile içi iletişimde gerek çocuklar ve gençlerle olan sorunlarında, ya da kurumlarla dil yetersizliği yüzünden karşılaştığı sorunlar olduğunu ayrıca tespit ettik. Ailelere danışmanlık, eğitim desteği konusunda destek olunabilir diye planlıyoruz. Çocukların aileden alınması gibi yaygın bir şikayetler de var. Bu konuda da ailelere destek verebileceğimizi düşünüyoruz" dedi. Resmi kadrolu ataşenin atanana kadar Fikret Yaman'ın, yeni kurulan ataşelik adına çalışmalar yürüteceği açıklandı.

MAVİ KARTLILAR DA AİLE YARDIMI ALABİLECEK

Toplantıda basın mensuplarına yeni verilmeye başlanan çocuk parası ile ilgili Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür, “Türk vatandaşı olan ailelerin çocukların doğumundan sonra konsolosluklara kayıt yaptırmaya davet ediyoruz. Bunu ihmal etmemeleri gerekiyor, gelsin çocuklarını kayıt yaptırsınlar ve devletimizin belirlediği katkıdan yararlansınlar istiyoruz" şeklinde ifadelerinin üzerine, mavi kartlılar sorusu soruldu.

Soruya cevap olarak Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik ve müşavir Raci Mazi ortak görüş olarak, Almanya'da yasayan mavi kart sahiplerinin de, çocuklarını kayıt yaptırarak, çocuk parası yardımından yararlanabileceklerini açıkladılar.

Öte yandan Düsseldorf'tan sonra Almanya'da 6 ayrı bölgede Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği daha açılacağı belirtildi.