Yarın bir araya gelecekleri belirtilen Merkel ile Hollanda'nın referandumdaki "Hayır" oylarının önde gitmesine kızgın oldukları aktarıldı.

Yunanistan’da referandumun ardından sayımlardan sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre yüzde 60’ı sayılan oyların oranı şöyle:

Hayır oyu: Yüzde 61,3

Evet oyu: Yüzde 38,7

"İKİ YÜZLÜLÜĞE 'HAYIR' DENİLDİ"

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis: Halkımız 5 yıl boyunca süren iki yüzlülüğe hayır dedi. Biz de 5 ay boyunca halkımızın mantıklı isteğinin duyulması için mücadele ettik. Ne yazık ki kreditörlerimiz müzakereyi kabul etmediler, bize ültimatom verdiler. Halkımız ültimatomu iade etti. Bugünkü bu 'Hayır' oyu, demokratik bir Avrupa için 'Evet' oyudur. Bu sonuçla kreditörlerle yeniden masaya oturacağız. Borcumuzun yeniden yapılandırılmasını talep edeceğiz. Yarından itibaren Avrupa yaralarını sarmaya başlayacak. Yunanistan kreditörlere işbirliği elini uzatacak.

ALMAN POLİTİKACIDAN TEPKİ

Hıristiyan Birlik Partileri Parlamento Grup Başkanvekili Michael Fuchs, Reuters'e telefonla açıklamalarda bulunarak Yunanistan'daki referandumu değerlendirdi. CNNTürk'ün aktardığı habere göre, deneyimli politikacı Michael Fuchs, Yunanistan Başbakanı Çipras hakkında sert ifadeler kullandı.

"Sonuçtan dolayı büyük bir üzüntü duyuyorum. Alexis Çipras büyük bir felakete neden olmuştur" diye konuşan Fuchs sözlerini "Çipras'ın şimdi bu durumu nasıl toparlayacağını düşünmesi gerekiyor. Önümüzdeki 48 saat içinde bu konuya bir çözüm bulunması imkansız." diyerek sonlandırdı.

ÇİPRAS: HALKIN KARARLILIĞI KORKU PROPAGANDASINA GALİP GELİYOR

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Halkın kararlılığı, korku paropagandasına galip geliyor." dedi. Başkent Atina'da referandum için oyunu kullandıktan sonra basına bir açıklama yapan Başbakan Aleksis Çipras, "Bugün demokrasi korkuya galip geliyor." dedi. Çipras, yarından itibaren bütün Avrupa halkları için bir yol açmış olacaklarını söyledi.