ERKAN ERÇİN : ‘’KÜRTLER, SOLCULAR VE ALEVİLER OLARAK İNCİNDİK’

Hamburg Türk Toplumu'nun (TGH) basına kapalı gerçekleştirdiği toplantıda yönetim kurulu üyelerinden Murat Kaplan, ( sayman) Yönetim Kurulu üyesi ve Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği ( HAAK-BİR) eski Başkanı Erkan Erçin ile Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı (HADD) Coşkun Coştur, Güçlü’nün Bozkurtların gecesine Hamburg Türk Toplumu (TGH) yönetiminin haberi olmadan katılmasının etik olmadığını açıkladılar. Yönetim Kurulu üyelerinin iradesini hiçe sayan ben merkezci bu tutumdan dolayı TGH Başkanı Nebahat Güçlü'nün istifa etmesini istediler.



Erkan Erçin ve Murat Kaplan


Yeşiller Partisi adayı Nebahat Güçlü’nün istifa etmemekte direnmesi üzerine Yönetim Kurulu üyelerinden Murat Kaplan ve Erkan Erçin yanlış gidişata ortak olmamak için istifa
ettiklerini beyan ettiler.



TGH YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETTİLER

Erçin, ‘’Gördüğümüz lüzum üzerine TGH yönetiminden istifa ediyoruz. Güçlü’nün bu ziyareti TGH yönetiminin bilgisi dışında gerçekleşmiştir. Aleviler, solcular ve Kürtler olarak bu ziyaretten dolayı incindik. Bu konuyu Alevi- Sünni çatışması da yapmamak gerekir. Konu ile ilgili olarak zaten Hamburg Alevi Toplumu inanıyorum ki kendi açıklamasını yapacaktır" dedi.


MARAŞ, MALATYA VE ÇORUM KATLİAMLARINI UNUTMADIK!

Sosyal alandaki faaliyetleriyle tanınan Erkan Erçin, toplantı sonrasında yaptığı özel açıklamada Aleviler, Kürtler ve Demokratik çevreler olarak Güçlü’nün Maraş, Malatya ve Çorum gibi vahşet boyutundaki katliamlara adı bulaşmış Ülkücü bir teşkilatın gecesinde konuşma yapmasından dolayı incindindiklerini aktardı.




GECEYİ ORGANİZE EDENLERİN BOZKURTLAR OLDUĞUNDAN HABERSİZMİŞ

Hamburg kamuoyunun iki gündür gündeminde olan skandal gelişme için Güçlü kamuoyuna çelişkili bir açıklamada bulundu. Konuşma yaptığı gecenin Bozkurtlar tarafından organize edildiğini bilmediğini söyledi. Irkçılığa karşı olduğunu ifade eden Güçlü, konuşma yaptığı geceyi organize eden derneğin milliyetçi düşüncelere sahip olduğunu bildiğini ama MHP'ye yakınlığından habersiz olduğuna yer verdi.



CHP-MHP ARASINDAKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İŞBİRLİĞİNİ ÖRNEK VERDİ

Aynı açıklamada, Alman yasalarına göre faaliyet yürüten derneğin ve yakın durduğu MHP'nin geçmişe kıyasla radikalleşmediğini, hatta ılımlı hale geldiğini ifade etti. Önceki açıklamasında Türkiye'de potansıyel olarak muhafazakar partilere oy veren çevrelerin Almanya'da sosyal demokrat ve Yeşilleri tercih ettiğini belirten Güçlü, dünkü açıklamasında 2014 yılında Türkiye'de CHP ile MHP arasındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki işbirliğine dikkat çekerek,  gittiği adresin MHP çevresi olduğunu dolaylı olarak kabul etti.