Dünyanın en değerli şirketi Amazon'un yanısıra Washington Post gazetesinin de patronu olan Jeff Bezos ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki medya savaşına tuz biber eken bir gelişme yaşandı.

Başkent Washington DC'de Trump'ı istifa etmiş çekip giderken gösteren sahte Washington Post nüshaları dağıtıldı.

Yalan haberde 'eşi benzeri görülmemiş' bir doruk yakalayan Washington Post nüshasında, 'emsalsiz' anlamına gelen 'unprecedented' sözünü çağrıştırır şekilde 8 sütuna manşet büyük harflerle 'unpresidented' yani 'başkansız' yazıyor.

Aslında onun bile mucidi Trump. Sputnik'in haberine göre Trump, Kasım 2016 başkanlık seçimlerinin ardından Çin'i kınamak için attığı bir tweette 'emsalsiz' (unprecedented) bir eylem yazacağına her zamanki dil sürçmesiyle 'başkansız' (unpresidented) bir eylem diye tarihe not düşmüştü.

“TRUMP GİDER, DÜNYA BAYRAM YAPAR”

'Başkansız' manşetinin altındaki mesaj ise şüpheye yer bırakmayacak kadar açık:

"Trump'ın aceleyle Beyaz Saray'ı terk etmesiyle kriz sona erdi."

"Trump dönemi sona ererken dünya çapında kutlamalar patlak verdi."

"Karanlık dönemin sonlanmasıyla küresel çapta rahat bir nefes alındı."

“KADINLARIN BAŞINI ÇEKTİĞİ PROTESTOLAR EŞLİĞİNDE”

Washington Post üslubunu tıpa tıp taklik eden sahte nüsha, 'Beyaz Saray'daki dört danışmana dayanarak, kadınların başını çektiği yoğun protestolar ve sivil itaatsizlik karşısında, Trump'ın sabaha karşı kimseye haber vermeden Batı Kanadı'ndan çıktığını ve bir arabayla Beyaz Saray'dan ayrıldığını' kaydediyor.

Trump, geride tek bir mesaj bırakmış: Bir peçeteye aceleyle çiziktirdiği "Bütün suç sahtekar Hillary, Hfior ve yalan haber medyasının" diye…

Başkanlık seçimind eyendiği Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton'dan 'sahtekar Hillary' diye söz etmeyi slogan haline getirmiş Trump'ın özgün uyduruk kelimelerini es geçmemek için de 'Hfior' zuhur ediyor.

Ancak ABD'yi rehin alan Rusofobiye teslim olan yalan habercilik, işi 'Trump'ın helikopterle Kırım'ın Yalta kentine kaçmış olabileceğini' duyurmaya kadar vardırıyor.

'1 MAYIS DEVRİMİ' İMASI

'The Yes Men' adındaki kar amacı gütmeyen bir gruba bağlı aktivistlerin Beyaz Saray yakınlarında elden dağıttığı sahte Washington Post'ta 1 Mayıs 2019 tarihi var.

GERÇEK GAZETE ÖNCE UYARDI: BUNLAR POST ÜRÜNÜ DEĞİL

Nüshaları alıp sahteciliği fark eden okurların alarma geçmesiyle 'başkansız gazeteler' ABD'de gündemin başına oturdu.

Grup, sahte nüshayı, my-washingtonpost.com/ ve deBaşkent Washington DC'de Trump'ı istifa etmiş çekip giderken gösteren sahte Washington Post nüshaları dağıtıldı...mocracyawakensinaction.org. adreslerinden de yayına soktu. Birçok kişiye de [email protected] adresinden e-posta atarak ulaştı.

Washington Post hemen uyarı tweeti attı:

"DC merkezde The Washington Post'un sahte nüshaları dağıtılmaktadır. The Post’u taklit etmeye çalışan bir websitesi de saptadık. Bunlar Post ürünleri değildir. Olayı araştırıyoruz."

Twitter'da silah yanlısı kullanıcılardan biri, sahte nüshanın 'muhtemelen daha güvenilir' olduğunu söyleyerek Washington Post'a Trumpvari bir taş attı.

​Bir diğeri "Çoğu insan, sahte WaPo ile gerçek WaPo'yu birbirinden ayıramıyor" görüşündeydi.

​Benzeri bir havaya bürünen gerçek Washington Post da oyuna katılmaya karar verdi. Sahte nüshadaki parasız eğitim, herkese garanti iş, herkese ücretsiz sağlık hizmeti gibi 64 ilerlemeci yasa (The Bundle) çıkarılmasına dair yazıyı beğenen Washington Post, yalan habere atıf yapan bir analizi "Bizde de olması lazımdı"diyerek yayımladığını Twitter hesabından duyurdu.

İşte o gazete: