"İnsancıl Sığınma Politikası Platformu" tarafından organize edilen yürüyüşe, siyasetçiler, sanatçılar, insan hakları savunucuları, göçmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Christian-Broda-Platz Meydanı'nda toplanan eylemciler, üzerinde "Hiçbir insan, yasa dışı değildir", "Mülteciler hoş geldiniz, insancıl iltica politikası için" ve "Sığınmacılar içeri, ırkçılar dışarı" yazılı pankartlar açtı.
 
Sığınmacıların kabul edilmesini, Avusturuya
üzerinden geçişlere izin verilmesini ve kamplardaki koşulların iyileştirilmesini isteyen eylemciler, hükümetin insani bir sığınma politikası izlenmesini istedi.


 
Yürüyüşe katılan eylemcilerin yaptığı açıklamada, hükümetin sığınmacılara yönelik politikasını eleştirerek, sığınmacılara daha insani koşullar sağlanmasını istedi. Avusturya ve Avrupa'daki insanlık dışı iltica politikalarına son verilmesini talep eden eylemciler, hükümetin sınırları kapatan Macaristan
'ı eleştirdiğini ancak kendisinin de sınırları kapatıp, tren seferlerini durdurduğunu ifade etti.
 

Daha sonra eylemciler, "Hiçbir insan yasadışı değildir, insan hakları herşeyin üstündedir" ve "Irkçılar dışarı, sığınmacılar içeri" diye slogan atarak Avusturya Meclisi'ne yürüdü.
 
Yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı yürüyüş, Heldenplatz Meydanı'nda verilen konserle son buldu.
 

Viyana 2 Eylül tarihinde sığınmacıların kamplarındaki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yaklaşık 25 bin kişi gösteri yapmıştı.