Times gazetesinde, IŞİD'in Ramazan ayında saldırıları arttırmasının irdelendiği bir haber var.

Gazete, son bir ay içinde IŞİD bağlantılı saldırılarda 340'tan fazla kişinin öldüğünü, 400 kişinin yaralandığını aktardığı haberinde onlarca kişinin de IŞİD'e biat eden eşŞebab örgütü saldırılarında öldüğünü belirtiyor.

Gazeteye konuşan Brookings Enstitüsü'nden Will McCants, "Dünya genelinde eş zamanlı saldırıları düzenleyebilmiş olmaları çok dikkat çekici. Yaptıkları arasında paralellik bulmakta zorlanıyorum" diyor.

Felluce'nin kontrolünü kaybetmeleri ve cephede güçsüzleşmeleriyle saldırıların artması arasında ilişki kurulduğuna dikkat çeken gazete, Mars Omega güvenlik şirketinden Anthony Franks'in de şu görüşlerine yer veriyor:

"Kilit önemdeki hedeflere saldırıların ardından Irak ve Suriye'deki hilafetle arasındaki tezat, IŞİD'in yumuşak hedefleri için iyi eğitimli küçük gruplara veya örgüt için en iyi tanıtımı yapacak gruplara yöneldiğini gösteriyor."

Times gazetesi, Suudi Arabistan'da cihatçı gruplara katılmalarına engel olan annelerini öldüren ikizlere dair bir habere yer vermiş.

Haberde yer alan ifadeler şöyle:

"Halid ve Salih el Oraini adlı ikizlerin, geçen ay evlerinde 67 yaşındaki anneleri Hailia'yı daha sonra 73 yaşındaki babaları ve 22 yaşındaki ağabeylerini bıçaklayarak öldürdü. Suudi medyası, bunun Annelerinin IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmelerine engel olmak istediği için bir intikam saldırısı olduğunu söylüyor.

"Suudi internet sitesi Akhbaar 24'e göre bu geçen yıl Temmuz ayından bu yana yaşanan beşinci benzer vaka." (BBC)