Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisi, Merkel’in kendi partisi Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) milletvekilleri, hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve aşırı sağın ardından Merkel’e bir eleştiri de kendi bakanından geldi.

Federal Ulaştırma Bakanı Alexsander Dobrindt sığınmacı politikasında değişiklik istedi. Münchner Merkur gazetesine açıklamalarda bulunan bakan Dobrindt, Merkel’e acil olarak sığınmacılar konusunda B planı hazırlanması tavsiyesinde bulundu.

“Sınırları kapatmaktan başka çaremiz olmadığına kendimizi hazırlamamız lazım” diyen Dobrindt, sığınmacıların geçiş güzargahında bulunan ülkelerle bu durumunun acilen görüşülmesi gerektiğini söyledi.

AB, Almanya’yı yalnız bıraktı

Avrupa Birliği’ni de Almanya’yı sığınmacılar konusunda yalnız bırakmakla itham eden Alman Ulaştırma Bakanı, “Sorunun çözümü konusunda gönüllüler koalisyonundan bahsedenler gerçekleri de dile getirmeli. Sorunun çözümüne karşı olanlar bize karşı çoktan birlik oluşturdu” ifadelerini kullandı. Sığınmacı sorununun Avrupa’da Almanya’ya karşı bakışı da değiştirmeye başladığını kaydeden Alman bakan, Merkel’den dünyaya daha iyi bir ülkede yaşamak isteyen herkesin Almanya’ya gelmesinin imkansız olduğunu deklare etmesini istedi.

50’ye yakın milletvekilinden mektup

Bu arada, 310 kişilik CDU/CSU grubundan 50’ye yakın milletvekilinin, bir mektup aracılığıyla Merkel’den sığınmacı politikalarının değiştirilmesini talep etmeye hazırlandıkları belirtiliyor. Alman basınına yansıyan haberlere göre, CDU milletvekili Martin Patzelt’in hazırladığı mektupta Almanya’nın durumunun tehlikeye gittiği belirtilerek, sığınmacı politiklarında değişiklik talep ediliyor. Haberlere göre mektubun Merkel’e bugün ulaştırılması bekleniyor .