Finlandiya televizyonu pilotların düşüş anında baygın olduklarını idda etti.

Herhangi bir resmi kaynak tarafından ileri sürülmese de uçak kazasındaki gizlilik sırrı, olası bir terör şüphesi sorusunu akla getirdi.

Finlandiya Havacılık Ajansı ve Ulaştırma Güvenliği Genel Müdürü Pekka Henttu ise “Karakutudaki ilk bilgilerin düşüş anında kabinin tamamen sessiz olduğu yönündedir” sözlerini etti.

Bu arada uçak kazasında ölenlerin kimlikleri 15 kişinin dışında tamamlandı. İspanyol basını uçakta bulunan 144 yolcu ve 6 mürettebattan 51’nin İspanyol, 55’inin ise Alman vatandaşı olduğunun resmi kaynaklar tarafından doğrulandığını yazdı. Uçakta İspanyol ve Alman vatandaşlarının yanı sıra 14 ülkeye ait kişilerin de bulunduğu belirtildi. Fransız Alplerine düşen uçakta henüz 15 kişinin kimliği ise belirlenemedi. Germanwings uçak şirketinin ölenlerin tam listesini yayınlamakta geçikmesinin nedeni olarak bazı kişilerin çifte vatandaş olmasından kaynaklandığı açıklandı. Germanwings şirketi başkanı Thomas Winkelmann, şuana kadar kimliği kesin belirlenen 104 aileye ulaştıklarını duyurdu.