Operasyon başladı..

Önce bir patlama sesi duyuldu. Ardından silah sesleri.

6. Katta bağrışmalar sürüyor aşağıdan gördüğümüz kadarıyla 6. Kat karıştı.

Silah sesleri gelmeye devam ediyor.

Halkın sesi tv savcı Mehmet selim kiraz ın vurulduğunu duyurdu. Eylemcilerin de öldürüldüğü bilgileri geliyor.

Adliyeden ambulansla bir yaralı çıkartıldı...

Üç eylemcinin öldürüldüğü, savcı Kiraz'ın da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtilidi.

Müzakere heyetinden Avukat Ebru Timtik: Çok kez ateş edildi. İçeride sağ kalan olduğunu düşünmüyoruz. Savcı beyin durumuna ilişkin bilgi yok


OPERASYON SORA ERDİ

Operasyon sona erdi. Savcının yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı, 3 eylemcinin ise öldürüldüğü belirtildi. Ancak savcının durumu hakkında net bir bilgi verilemedi.

DHKP-C'ye yakınlığıyla bilinen Halkın Sesi TV de eylemcilerin öldürüldüğünü doğrulayarak "3 arkadaşımız vurularak öldürüldü" diye yazdı.

19:55

Olay yerindeki muhabirler içerdeki üç eylemcinin öldürüldüğünü, savcının ise hafif yaralı olduğu bilgisini verdi.

19:53

Adliyesi'nin kapısına bir ambulans siren çalarak yaklaştı ve bir kişiyi sedyeyle alarak adliyeden ayrıldı. Sedyeye konulan kişinin savcı olduğu belirtildi.

19:44

SAVCI VURULDU

DHKP-C sosyal medya hesaplarından savcının vurulduğunu iddia etti. Aynı hesaptan ayrıca "3 arkadaşımız vuruldu şu anda yaralılar durumları ciddi." diye yazıldı. Olay yerindeki muhabirler de savcının vurulduğunu doğruladı.

SİLAH SESLERİ

Savcının rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan silah sesleri duyulduğu belirtildi.

Rehin alınma sırasında adliye çalışanları içeri girmek isteyince, militanlar havaya ateş açtılar. İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal Çağlayan Adliyesi'ne geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok açıklama yaptı. Olayla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da çarpıcı bir açıklama yaptı. Berkin Elvan'ın babası konuyla ilgili görüntülü bir mesaj yayınladı.  Arabulucu olması istenen isimlerden Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Halkın Sesi TV'nin sosyal medyadan attığı mesaja göre, Berkin Elvan'ın katilleri açıklandığı takdirde savcıyı rehin alanlar savcıya yönelik bir eylemleri olmayacağını açıkladılar. Savcıyı rehin alanlar, Berkin Elvan soruşturmasında olan polislerin fotoğraflarını paylaştılar.

Gündeme bomba gibi düşen Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine olayı konuşurken, adliyedeki hareketlilik havadan görüntülendi.