Türkiye'de 14 Şubat 2017'den bu yana cezaevinde tutulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in tahliye kararı verildiği açıklandı.

Die Welt gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, "Nihayet! Bir yılı aşkın süredir Türkiye'de alıkonulan Welt muhabiri Deniz Yücel serbest kalıyor. Avukatı Veysel ok bu bilgiyi verdi" denildi.

Deniz Yücel'in avukatı Veysel Ok da gazetecinin serbest bırakıldığını doğruladı. Ok, Twitter hesabından, "Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı" paylaşımında bulundu.

View image on Twitter

Alman Dışişleri Bakanlığı da tahliye kararını teyit etti. Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Şu anda medyada dolaşan bu haberi teyit edebileceğim sinyalleri aldım" ifadesini kullandı. Sözcü, "Şimdi tabii önümüzdeki dakika ve saatlerde ne olacağını bekleyip görmek zorundayız" diye ekledi.

Deniz Yücel'in eşi Dilek Yücel de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sonunda! Deniz özgür!" dedi. 

14 Şubat 2017’de kendi isteğiyle ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınan Yücel, 27 Şubat'ta "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Deniz Yücel hakkında henüz iddianame hazırlanmamıştı.

Yıldırım'ın Almanya ziyareti

Tutukluluğu Ankara-Berlin ilişkilerinde gerilime neden olan Yücel'in tahliyesine dair karar, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'da olduğu dönemde alındı. Yıldırım, Perşembe günü de Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmüştü. İki lider, ilişkileri yoğunlaştırma mesajı vermişti.(DW)