Hollanda vatandaşı olan 34 yaşındaki baş zanlı A.U ve eşi 29 yaşındaki Z.K'nın da aralarında bulunduğu zanlılar, tamamlanan idianamede "terör örgütüne üye olmakla" suçlandı.

İddianamede, bir süre Suriye'de kaldıkları belirlenen çiftin, ülkedeki IŞİD güçleri için eleman topladıkları belirtildi.

Ayrıca A.U'nun, diğer zanlılara evinde bomba yapımına ilişkin eğitim verdiği kaydedildi.

Belçika Savcılığı, Z.K. hakkında da kara para aklama suçundan 12 ay hapis cezası istedi.

Zanlıların, yasaklanan Sharia4Belgium adlı radikal dinci örgütle de bağlantılı oldukları, soruşturma sırasında Suriye'ye kaçıp orada savaştıkları vurgulandı.

Evlerinde IŞİD bayrağı bulunmuştu

A.U, eşi ve Türkiye kökenli diğer iki zanlı geçen yıl Ağustos ayında, Türkiye'den döndükleri sırada Brüksel Zaventem Havaalanı'nda yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Belçika polisi, A. U. tarafından kiralanan apartmanda yaptığı aramada ateşli silahlar ve kurşun geçirmez yelekler ele geçirmişti.

Türkiye kökenli çiftin Hollanda'nın Lahey kentinin Schilderswijk semtindeki evlerinde yapılan aramada da; IŞİD bayrağı, örgüte ait doküman ve filmlerin bulunduğu açıklanmıştı.

Zanlıların avukatı ise Belçika makamlarının iddialarının "abartılı" olduğunu savunmuş, A.U'ya ait evde bulunan silahların, zanlıların "terörist" oldukları anlamına gelmediğini söylemişti. 

Yusuf Özkan /Lahey, Hollanda