Almanya'nın en büyük Türkiye kökenli kitle derneklerinden, merkezi Berlin'de olan Almanya Türk Toplumu'nun (TGD), Avrupa Postası'na karşı açtığı 'Lübeck savcılığı TGD aleyhine 'dolandırıcılıktan' soruşturma başlattı' haberi için, Hamburg Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verdi.

Avrupa Postası ve genel yayın yönetmeni Adil Yiğit aleyhine, 24.10 2014 tarihinde Almanya Türk Toplumu (TGD) tarafından yapılan suç duyurusu red edildi. TGD adına Berlin'in tanınmış Basın ve Medya Hukuku avukatlarından Johannes Eisenberg tarafından
 açılan "iftira" ve "gerçek dışı haberi yaygınlaştırmak" içerikli verilen suç duyurusunda, Savcılık kamu davası açılmasına gerek duymayarak dosyayı 4 Mayıs 2015 tarihli kararla kapattı. 




Av. Mahmut Erdem                                        Adil Yiğit                                                                 

TGD adına basın sözcüsü Ayşe Demir ve TGD Eşbaşkanı Safter Çınar'ın imzasıyla aleyhimizde açılan davada, Avrupa Postası'nı Hamburg'un tanınmış ceza hukuku avukatlarından Mahmut Erdem temsil etti.

Savcılığın takipsizlik kararı sonrası bir açıklamada bulunan Adil Yiğit, "
Doğru ve objektif habercilik konusunda hiçbir zaman tereddüt etmeden bağımsız çizgimize devam edeceğiz.  Bu karar sonrası Avrupa Postası ile Türkiye’nin arka bahçesi gibi ısmarlama ve yandaş çizgide reklam ağırlıklı haber yapan Medya kurumları arasındaki farkımız, bir kez daha açık seçik ortaya çıkmıştır. Kalemi asla satmayacağız, gerekirse kıracağız" dedi.

OLAY BASINA NASIL YANSIMIŞTI?

Almanya'da haftalık Focus dergisinin geçen yılın Eylül ayında "Dolandırıcılğa davetiye" başlıklı haberi sonrası, aynı haberin Avrupa Postası'nda türkçe kamuoyuna yansıması Almanya Türk Toplumu (TGD) yetkililerini rahatsız etmişti. Focus ve Welt gibi haberi yayınlayan Alman medyasına ses çıkarmayan TGD yetkilileri, Avrupa Postası'na hukuk danışmanları aracılığıyla uyarı amaçlı mektup göndermişlerdi. Haberin tekzip edilmesi, karşı tarafın avukat masrafları ve tekzip olmaması halinde 60 bin Euro'ya kadar para cezası istenmişti. Daha sonra ise avukatımızın haklı müdahalesi sonucu başarılı olamayarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

TGD YÖNETİM KURULU ÜYESİ HİLMİ KAYA TURAN İMZA YETKİSİ VERMİŞTİ

TGD'de geçen dönem muhasebeden sorumlu eski yönetim kurulu üyesi Hilmi Kaya Turan'ın imza yetkisini (Vollmacht) kötüye kullanan biri eski sağlık sigortası yetkilisi Alman ile diğeri işletme sahibi Türk iki kişi , 2011 ile 2013 yılları arasında Almanya'nın en büyük hastalık sigortalarını yüzbinlerce Euro ( toplam 740 bin euro) dolandırdıkları mahkeme kararları sonucu kesinlik kazanmıştı. 10 Aralık 2014 de Lübeck'te sonuçlanan davada sanıklardan üçüne, 9 ay ile 4 yıl arasında çeşitli hapis ve para cezaları verilmişti.

Haber ile ilgili linkler:

 http://www.avrupa-postasi.com/gundem/lubeck-savciligi-tgd-aleyhine-dolandiriciliktan-sorusturma-baslatti-h94196.html

http://www.avrupa-postasi.com/almanya/almanyada-skandal-sigorta-dolandiriciligi-davasi-sonuclandi-h94556.html