Malik Karabulut'un Alman Federal Parlamentosu tarafından 2 Haziran günü kabul edilen Ermeni Soykırımı yasa tasarısı sonrası facebook sayfasında yaptığı paylaşımlarında Almanlara "it soyu" ile 'savaş ilan etti Almanya denilen kahpe ülke ve biz hala sus pus"  şeklindeki ırkçı ve hakaret içerikli paylaşımları dikkat çekti. Karabulut'un nefret içerikli paylaşımları bir süre sonra sildiği açığa çıktı.


EYALET PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLERİNDEN SERT TEPKİ

Ülkücülerin gecesinde konuşma yaptığı için Yeşiller'den dışlanan Nebahat Güçlü'nün başkanı olduğu Hamburg Türk Toplumu (TGH) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Hamburg Türk Veliler Birliği'nde 4 yıl başkanlık yapmış Malik Karabulut'un (50), sosyal medyada Almanya ve Alman siyasiler hakkında ağır hakaret ile küfür içerikli ve ırkçı paylaşımlarına eyalet parlamentosu milletvekillerinden sert tepki geldi.



TGH'NIN KARABULUT'A TAVIR ALMASI İSTENDİ

Hamburg Journal programında gazeteci Karaman Yavuz'un dikkati sonucu açığa çıkan skandala TGH Başkanı Nebahat Güçlü'nün sessiz kalmasına ilk tepki CDU'nun Hamburg Senatosu Başkanı Karin Prien'den geldi. Prien "eğer bir dernek açıktan tavır almıyor ise Hamburg şehir idaresi bu kurum ile birlikte çalışamaz" dedi. 



Yeşller Partisi eyalet milletvekili ve Uyum Sözcüsü Filiz Demirel de konuya yönelik şunları söyledi:  " böylesi açıklamalar Almanlardan gelmiş olsaydı bu kişi ve kurumlar sokağa çıkarak farklı tepki gösteririlerdi".

Sosyal demokrat parti (SPD) eyalet milletvekili Kazım Abacı ise, "bu türden bir açıklama kimden gelirse gelsin kabul edilemez, şiddetle kınanmalıdır." dedi

Hamburg Journal programında Türk Veliler Birliği eski başkanı Malik Karabulut'un Hamburg senatosu yetkilileri ve dönemin Eğitim Bakanı Ties Rabe (SPD) ile Türk öğrencilerinin sorunlarının çözümü için yetkili olarak görüşmelere katıldığı da belirtildi. 


Karabulut'un 2014 yılında Hamburg'da Laemmersieth İlkokulu’unda “Türkçe-Almanca İki Dilli Sınıf Projesi İşbirliği Protokolü’nün” imza törenine katılan eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı karşılayan ekibin içinde bulunduğu belirtildi.