Alman basınına yansıyan haberlere göre, Taner Demirçivi ile eski eşinin yüksek sesle evde yaptıkları tartışma komşuları tarafından duyularak polise şikayet edildi.

Polislerin eve gelmesinden sonra 'birşey yok diyerek' kapıyı kapatmak isteyen Taner Demirçivi ile polisler arasında bir süre tartışma yaşanmış ve 5 polisin şiddetine maruz kaldığı ileri sürülen Demirçivi'nin, elleri ve ayaklarının bağlanarak dövüldüğü ve baygın halde iken de gözaltına alındığı iddia edildi.

ESKİ EŞİ POLİSLER HAKKINDA DAVA AÇTI

Ayrıldığı eski eşi tarafından polis şiddeti sonucu öldüğü açıklanan Demirçivi için, Alman polisleri hakkında dava açıldı.



Eşiyle barışmak üzereydi

Taner Demirçivi’nin ağabeyi Murat Demirçivi, kardeşinin ölümüne neden olay hakkında açıklamalarda bulundu.

20 yaşında evlenen kardeşinin bir süredir eşi ve çocuklarıyla ayrı yaşadığını kaydeden Murat Demirçivi, “Ancak araları iyiydi. Barışmak üzereydiler. Eşi ve çocuklarını sık sık ziyaret ederdi. 15 Ekim Cumartesi gecesi kardeşim yine eşinin evine gitmiş. Gecenin ilerleyen saatlerinde eşiyle evde kalıp kalmama konusunda tartışma çıkınca, üst komşusu polis çağırmış” dedi.

Otopsi sonucunu bekliyoruz

Kardeşinin kesin ölüm nedeninin saptanması için otopsi talep ettiklerini kaydeden acılı ağabey, “Otopsi yapıldı sonucunu bekliyoruz. 2-3 hafta sürmesi bekleniyor.  Doktorlar kardeşimin organlarının zayıf olduğunu söylediler. Kardeşim sapasağlamdı. Polis müdahalesi olmasaydı hala yaşıyor olacaktı. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Olayın hukuki yönden takipçisi olacağız” dedi.

Aslen İzmirli olan Taner Demirçivi, Almanya’da doğup büyümüş. Gençliğinde profesyonel futbolcu olarak bir ara Karşıyaka ve Salihli sporda da görev almış. Evli olan 39 yaşındaki Taner Demirçivi’nin 10 yaşında oğlu ve 2 yaşında bir kız çocuğu bulunuyor.