Suudi televizyonu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in saçını sansürleyerek yayınladı. Suudi Arabistan'da baş örtme zorunluluğu olsa da kadın liderler için daha 'esnek' davranılıyor.

Merkel’in Suudi Arabistan ziyaretine kanallarında yer veren Suudi televizyonunun, görüntüleri sansürleyerek aktardığı ileri sürüldü. 

MERKEL'İN SAÇININ BUZLANDIĞI HABERİ GERÇEK DEĞİL

Ancak, Merkel’in saçının sansürlendiğine ilişkin iddia gerçek değil.

Görsel ilk olarak Khase News isimli sitenin Facebook sayfasında “just for fun”- sadece eğlenmek için- açıklamasıyla paylaşıldı. Görsel üzerinde yer alan logo, Suudi Arabistan'da yayın yapan herhangi bir televizyon kanalına değil, Khase News adlı internet sitesine ait.

Kadınların başörtüsü takma zorunluluğu olan Suudi Arabistan’da, ziyaretçiler için de bu kural geçerli. Ancak resmi ziyaretlerde bu kurala esneklikler getirilebiliyor.

May'in ziyaretinde de aynı görüntü

Geçtiğimiz aylarda İngiltere Başbakanı Theresa May’in Suudi Arabistan’a ziyaretinde yine benzer görüntüler yansıdı. Suudi Arabistan’a kadın liderler tarafından yapılan ziyaretler sık sık Batı medyası tarafından gündem olmakta. İngiliz gazetesi durumu ‘May, başını örtmeyi reddetti’ manşetiyle haberleştirmişti.