IŞİD'in Kasım ayında kurulan Suudi Arabistan kolu, ilk kez bir saldırıyı üstleniyor.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cuma namazı sırasında Katif kentindeki El Kadeh köyünde bulunan camiye giren bir kişinin, üzerindeki patlatıcıları infilak ettirdiği kaydedildi. Saldrıda en az 70 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Katif hastanesindeki bir doktor BBC'ye yaptığı açıklamada yaralılardan bazılarının durumunun çok ağır olduğunu söyledi. Hastane acil kan bağışı çağrısında bulundu ve izinli personelini görev başına çağırdı. Lübnan'da Hizbullah'a ait El Manar televizyon kanalında yayımlanan görüntülerde, cami içindeki sütunların arasında dağılmış cam parçaları ve yerde üstü örtülmüş cesetler görüldü.

Doğu Eyaleti'nde bu tür saldırılara sık rastlanmıyor.

Ancak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) daha önce Suudi Arabistan'daki Şiileri hedef alacağı tehdidinde bulunmuştu. Suudi Arabistan'da büyük bir Şii azınlık bulunuyor ve bunların çoğu Doğu Eyaleti'nde yaşıyor. Bir süredir Şiiler bu bölgede daha fazla hak elde etmek için protestolar yapıyordu.

Suudi Arabistan, sınır komşusu Yemen'deki Şii Husilerin ayaklanmasına karşı Arap ülkelerinin oluşturduğu koalisyonun ve hava saldırılarının başını çekiyor.

Yemen'de de cami saldırısı

Bu arada Yemen'in başkenti Sana'da da Husilere ait bir Şii camisinde patlama meydana geldi. 13 kişinin yaralandığı patlamayı Twitter üzerinden yapılan bir açıklamayla, IŞİD'in Yemen'deki kolu üstlendi. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.