Süddeutsche Zeitung gazetesi konuya ilişkin internet sitesinde yer verdiği haberde, “Başbakan Davutoğlu bekarları birleştirmek istiyor” başlığını kullandı.


AKP’nin vaadine ilişkin “Türkiye’de yapılacak parlamento seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partisi’nden tuhaf görünümlü sapma” ifadelerini kullanan gazete, “İslami-muhafazakar iktidar partisi AKP, seçimi kazanmaları durumunda bekârlara eş bulmada yardım sözü veriyor” diye yazdı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şanlıurfa mitinginde konuya ilişkin sözlerini aktaran Süddeutsche Zeitung gazetesi, Başbakanın hedef aldığı kariyer yapan ve bekar olan grubun, bugüne kadar AKP’nin hedef grupları arasında bulunmadığına dikkat çektiği haberde, “Davutoğlu geçmişte cinsel ahlak, tanışma platformları ya da filmlerde aşk sahneleri gibi konularda oldukça kapalı olduğu izlenimi veriyordu” diye yazdı.

 

Partinin şimdi bekar kişiler için aracılık yapmak istemesini, anketlere bakarak açıklamanın mümkün olduğuna vurgu yapan gazete, AKP’nin vaadini, “AKP, koalisyon görüşmelerinde sonuç alınamamasının ardından 1 Kasım’da yenilenecek seçimlerde mutlaka yeniden tek başına iktidara gelmek istiyor. Erdoğan’ın partisine daha önce oy veren kimi seçmenler, yolsuzluk skandalları, Cumhurbaşkanlığı sarayı gibi pahalı prestij projeleri ve açığa çıkarılan bazı konular neticesinde uzaklaştılar. Anketörlere göre, AKP’nin bir kaç puana ihtiyacı var. Kampanya bu nedenle önemli artış getireceği düşünülen ve henüz yeterince hitap edilemeyen bekarları hedef alıyor” sözleriyle okuyucularına duyurdu.