Türk-Alman ortak hava yolu şirketi Sun Express'e 17 milyon euro borcu olan Vural Öger, iflasın ardından, borçları ödeme potansiyeli olan mal varlıklarını ucuza elden çıkarmakla suçlanıyor. 

VURAL ÖGER: YAPILAN TERBİYESİZLİĞE GÖZ YUMMAM BEKLENEMEZ

AP eski milletvekili (SPD) ve Avrupa'nın tanınmış eski turizmcisi Vural Öger, "Welt am Sonntag" gazetesine verdiği demecinde geçen hafta Spiegel Online'de çıkan özel servetine ihtiyati tedbir kararı verildiği yönündeki haberin gerçek dışı olduğunu belirtti. Öger, "yapılan terbiyesizliğe göz yummam beklenemez. Spiegel Online hakkımda haksız ve gerçek olmayan suçlamalar iddia etti. Bu haksızlığa karşı Spiegel Online'a karşı tazminat davası açtım" dedi.

Öger şirketinin iflasından önce Türkiye'deki otel sektöründe paraya ihtiyacı olduğu için bazı gayri menkullerini satmak zorunda kaldığını  ve bunun suç unsuru taşımadığını ifade etti.

Öger, merkezi Frankfurt'ta bulunan Sun Express'e karşı daha önce de 15 milyon Euro'luk (proviyzonlarla ilgili) dava açtığını ve davanın yakında başlayacağını ifade etti.

'SORUMLULUKTAN KAÇMAK İÇİN MALLARINI UCUZA SATTI'' İDDİASI

Vural Öger'in geçtiğimiz yıl, Öger Türk Tur'un taahütlerini yerine getirememesi (borçlarını ödeyememesi) durumuna karşılık kişisel servetini teminat gösterdiğini belirten ünlü Alman dergisi Der Spiegel geçen hafta, Öger'in bu sorumluluktan kaçmak için şahsi mülkiyetini değerinin altında fiyatlarla elden çıkardı" diye yazmıştı.

ŞİMDİLİK 1 MİLYON EURO


6 Mayıs tarihinde Frankfurt Bölge Mahkemesi'ne başvuran SunExpress, Öger'in mal varlığı satışlarının durdurulması ve kişisel gelirlerinin yükseltilmesi talebini kabul etti. Şimdilik 1 milyon euroluk tedbir talep eden SunExpress, ilerleyen günlerde bu miktarı yükselteceğini açıkladı. Tedbir kararının ilk aşamada 1 milyon euro olarak talep edilmesinin nedeninin ise, ilk aşamada büyük mahkeme masrafından kaçınmak olduğu ifade edildi.

ÖGER: ÇİRKİN BİR KAMPANYANIN KURBANIYIM, ARKASINDA TÜRKİYE VAR

Vural Öger ise mal varlığı satışını doğrularken, bunun yasal bir hak olduğunu savundu. Çeşitli medya organlarına açıklamalarda bulunan Öger, çirkin bir kampanyanın kurbanı olduğunu ifade etti. ''İnsanlar beni yok etmek istiyorlar'' diyen Öger, kendisi ile ilgili yasal sürecin başlatılmasının arkasında da Türkiye'nin olduğunu iddia etti. Türkiye'deki iktidara karşı eleştirel açıklamalar yaptığı için tehditler aldığını ifade eden Vural Öger'in avukatının ise SunExpress'e karşı dava açmaya hazırlandığı kaydedildi.