Hakkı Keskin geçen hafta katılımcıları arasında BBP yanlısı Alperen Ocakları, AKP'nin Avrupa örgütü olarak tanımlanan UEDT ile DİTİB cami dernekleri ve Doğu  Perinçek destekçisi TGB'nin de olduğu Berlin'de yapılan yürüyüşte bir konuşma yapmıştı.



Parti içinden gelen yoğun tepkiler ve yapılan itiraz sonucu kısa bir süre önce açığa çıkan skandal üzerine, Sol Parti'den atılması gündeme gelen Keskin'in üyeliği tartışma konusu oldu.



BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?

Türkiye'de ırkçı yaklaşım ve açıklamaları ile bilinen Vatan Partisi üyesi olan Hakkı Keskin, bir dönem Hamburg'da eyalet (1993-1997/SPD) ve Berlin'de Federal Parlamento (2005-2009/Sol Parti) milletvekilliği de yapmıştı.


Konuya yönelik sorumuzu yanıtlayan Sol Parti basın sözcüsü Thomas Bartel, parti içindeki gelişmelerle ilgili bağımsız bir mahkeme gibi karar yetkisi olan, Uzlaşma Mahkemesi'nin Keskin'i en kısa süre içinde ifadeye çağıracağını bildirdi. Hakkı Keskin'in üyeliğinin devam etmesi sol ve demokratik çevrelerde inanılmaz bir skandal ve 'bu ne yaman çelişki' olarak değerlendirildi.

Martin Bartel, Sol Parti ilkelerine ters düşen aşırı sağcı üyelerin partiden ihraç edildiğini belirterek, Keskin konusunda kararı parti içindeki bağımsız Uzlaşma Mahkemesi'nin vereceğini ifade etti.