Westdeutsche Zeitung'un Düsseldorf ve Berlin'deki hükümet çevrelerinden edindiği bilgiye göre Almanya Başbakanı Merkel, Solingen'de hayatını kaybedenleri anmak için 29 Mayıs tarihinde Düsseldorf'ta düzenlenecek anma törenine katılacak.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanlık Dairesi'nde yapılacak törene Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve saldırıda yakınlarını kaybeden Mevlüde Genç'in de katılacağı belirtiliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın ise aynı gün öğleden sonra Solingen'de düzenlenecek anma töreninde yer alacağı öğrenildi.

29 Mayıs 1993 tarihinde aşırı sağcı dört kişi Solingen'de Türklerin oturduğu bir binayı kundaklamış, saldırıda Mevlüde Genç iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetmişti. 1995 yılında cinayetten hüküm giyen failler cezalarını çektikten sonra tahliye edilmişti.

Solingen'de 1993'te aşırı sağcı dört kişi Türklerin oturduğu bir binayı kundaklamıştı.

Solingen'de 1993'te aşırı sağcı dört kişi Türklerin oturduğu bir binayı kundaklamıştı.

Genç ailesi daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamalarda 29 Mayıs'taki anma törenine Alman devlet temsilcilerinin de katılmasını istemişti. Mevlüde Genç, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Alman devletini temsil eden bir kişinin yanımıza gelerek, anma töreninde acımızı paylaşması çok iyi bir mesaj olurdu" demişti.(Deutsche Welle)