Almanya'da Sol Parti İç Politika Sözcüsü Hakan Taş başkent Berlin'de alkollü araç kullanırken kaza yaptı ve kaçtı, ancak bir süre sonra polisler tarafından durduruldu.

Sol Partili politikacı Hakan Taş, hemen her platformda eşcinsel olduğunu açıktan belirtmesi ile tanınmaktaydı.

Kazadan bir gün sonra hata yaptığını ve pişman olduğunu açıklayan Sol Partili politikacı, yasal soruşturma için gerekirse dokunulmazlığın kalkması ve parti yönetimindeki görevinin askıya alınmasına onay vereceğini açıkladı.

Tagesspiegel gazetesinin haberine göre kaza, Cumartesi gecesi, Potsdamer Platz ve Tiergarten arasında, Lennéstraße'de 0.30 saat civarında meydana geldi.
Taş kaza sonrası ise yolculuğuna devam etti. Olay yerine yakın olan ve o sırada görevde olmayan polisler karanlıkta meydana gelen kazayı fark ettiler, ve kısa sürede takibe başladılar ve Hakan Taş'ı arabasını park etmek üzereyken Berlin-Schöneberg'de durdurdurarak kimlik kontrolü yaptılar. Kan tahlilinden sonra ise alkollü olduğu kesinleşen Sol Partili 52 yaşındaki politikacının kimlik bilgileri kayıt edilerek serbest bırakıldı.

Hakan Taş tarafından yapılan açıklama: "Çok pişmanım"

Hakan Taş kendisi bir bildiri yayınladı:  Taş, açıklamasında “Dün Türkiye'ye duygusal olarak rahatsız edici bir yolculuktan sonra büyük bir hata yaptım. Dün alkollü araba kullanmaya başladım. Bunun sonuçlarını taşıyacağım ve soruşturma için yetkililere yardımcı olacağım. Gündeme gelirse milletvekilliği dokunulmazlığımın kaldırılmasına onay vereceğim. Grubuma daha fazla zarar gelmemesi için, Parlamentodaki Sol Parti Sözcülük görevime ve parti yönetimindeki üyeliğimi bırakıyorum." dedi