Haber Merkezi

Hamburg Parlamentosu'nun en genç iki vekilinden biri olan Cansu Özdemir'in Kasım 2014 tarihinde facebook sayfasında Sol Parti Federal Parlamentosu 10 milletvekilinin PKK flaması olan bir resmini paylaşması, skandal soruşturmanın konusu oldu. Almanya'da bugüne kadar konuyla ilgili Sol Parti'li 12 milletvekili hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

DOKUNULMAZLIK İSTEMİYORUM

Soruşturmadan bir hafta önce aldığı bir mektup sonrası haberdar olan Özdemir, Eyalet Parlamentosu Başkanı Carola Veit (SPD) tarafından kendisine milletvekili dokunulmazlık ayrıcalığından faydalanmak istiyor musunuz? şeklinde soru yöneltildiğini açıkladı. Sonucun nereye kadar uzanmasını düşünmeden "Hayır" cevabını verdiğini belirterek, eyalet seçimlerinden üç hafta önce gündeme gelen bu soruşturmayı manidar buluyorum dedi.  Başsavcı Dr. Brandt tarafından açılan soruşturmaya karşı, Hamburg'un tanınmış ceza hukuku avukatlarından Gabriele Heineken Özdemir'i savunmaya hazırlanıyor.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE ENGEL


Sol Parti Fraksiyon Başkanı Dora Heyen tarafından yapılan açıklamada ise, açılan soruşturmanın politik bir skandal olduğuna yer verildi. Cansu Özdemir ile dayanışma içindeyiz denilen açıklamada, soruşturma için düşünce özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir ifadesi kullanıldı. Heyen açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hamburg Başsavcılığı bu soruşturma ile Sol Parti'nin seçim çalışmasına engel mi olmak istiyor? Yoksa bu resmi paylaşan herkes hakkında soruşturma mı açılmıştır?".

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Kasım ayında Münih'te yapılan bir gösteride Sol Parti Federal milletvekili Nicole Gohlke PKK yasağının kalkmasını talep ederek, miting esnasında PKK flaması açmıştı. Daha sonra da Federal Parlamento'da 10 milletvekili yasağın kalması için flama açarak soruşturmaya maruz kalmışlardı.