Almanya'nın liman kenti Hamburg'da haftasonu Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları St. Pauli ve Altona semtlerinde düzenlenen sokak şenliklerine yoğun katılım oldu.

Kentin ünlü eğlence merkezi St. Pauli semtinde gerçekleşen etkinlikte farklı sanatçılar oluşturulan sahnede, sahne alarak hareketli parçalar seslendirdi. Katılımcılar zaman zaman kendilerini müziğin ritmine kaptırıp oldukları yerde dans ederek güzel vakit geçirdiler.

Semt sergisi

Kentin sevilen semtlerinden Altona semtinde Grosser Bergstrasse meydanında yüzlerce resimlerden oluşan “Grosse Bergstrasse Hareketleniyor” adı altında bir sergi açıldı. Sergide özellikle Grosser Bergstrasse ve çevresinde son 12 yıldır yapılan restorasyonlar, İKEA Mağazası çalışmaları, Nobistor'da yeni yapılanma gibi 12 yıl önceden başlayan çalışmalardan günümüze kadar geçen zaman resimlerde yer aldı.

Yeni ve modern

Son yıllarda oldukça modern bir hale getirilen Altona semti, yeni dükkanlar, restoranlar, pastaneler, alış veriş yapma imkanlarıyla vaz geçilmez bir hale gelen semtin imajı çok iyileştirildi. Yoğun ilgi gösterilen serginin yanı sıra kurulan sahnede farklı müzik grupları sahne alarak değişik tarzda müzik yaptığılar. Tam gün süren etkinlikler büyük ilgi buldu ve Hamburgluların ilgi odağı oldu.