Saldırganların başı olduğu ileri sürülen 35 yaşındaki tanınmış dövüş sporcusunun Hamburg Eiffestraße'de bir dövüş sporu salonu çalıştırdığı, 2015 yılında IŞİD'e katılarak çatışmada öldüğü açıklanan eski MMA dünya şampiyonu ve ünlü rapçi Deso Dogg'u (2010) Berlin'de yenerek kendinden söz ettirdiği, günde beş vakit namaz kılması ve Avrupa ülkelerinden IŞİD'e katılan gençlerin çaresiz olduğuna yer veren açıklamalarıyla dikkat çekmişti.



Alman gazetelerine verdiği çeşitli demeçlerinde 'en iyi cihat spordur' açıklamasıyla da tanınan dövüş sporu antrönörünün, MMA dövüşcüsü Abeku Afful'e (35) yapılan satırlı ve palalı saldırının sorumlusu olarak olay yerine yakın Droopweg sokaktaki bir yerde gözaltına alınması Alman gazetelerinde manşetten verildi.

Çıkacağı bir maç için Hammer Steindamm semtindeki "Nexus Fighter Academy" salonunda antreman yaptığı sırada (23:14) beş maskeli saldırgan tarafından kıyasıya dövülen ve çeşitli yerlerinden yaralanan Abeku Afful'un bacağındaki pala yarası dikkat çekti. Olay yerine yakın bir yerde takip sonucu gözaltına alındığı belirtilen zanlı hakkında öldürmeye teşebbüsten dava açılacağı belirtildi.

Maskeli 5 kişinin (Ellerindeki pala, bıçak ve sopalarla) saldırısı sonucu yaralanarak hastaneya kaldırılan Abeku Afful olay sonrası Facebook sayfasında, yanındaki üç arkadaşının hayatını kurtardığını açıklayarak "hayatımı kurtaranlara teşekkür ediyorum, saldırganları da affediyorum ama Allah affederim mi göreceğiz" dedi.

Avrupa Postası