7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için yurtdışında 8 Mayıs tarihinde başlayan oy verme işlemleri, beklenenden daha az ilgi gördü.

OYLARIN PARTİLERE DAĞILIMININ ANKARA'DA SAYILACAK OLMASI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Frankfurt'ta 16 Mayıs tarihinde ikinci kez oy kullanırken yakalanan Diyanet imamı Hasan Tüfek olayı ile yurtdışında verilen oyların partilere dağılımının Ankara'da sayılacak olmasının katılımın az olmasında başka bir etken olduğu ileri sürüldü.  

Konuya yönelik Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu
Ahmet Başar Şen, yaptığı açıklamada, seçimlere ilginin yurtdışındaki Türk vatandaşlarının ilk kez kullandığı Cumhurbaşkanlığı seçimine göre daha fazla olduğunu söyledi.

Diğer konsolosluklardan alınan bilgilere göre düne kadar yüzde 25'i aşan oranda vatandaşların sandığa gittiğini kaydeden Şen, "Almanya çapında bu sayı 300 bin'i geçmiş durumda. Bütün dünya çapında da sanıyorum sayı olarak 500 bin civarına ulaşdık" ifadelerini kullandı.

"Son hafta yoğunluk bekliyoruz"

"Son hafta vatandaşların kullanma oranlarında artış bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Şen, şöyle konuştu:

"Şimdi bizim insanlarımızda tabi ki 'daha vakit var diyerek' seçimlere gelmeyenler oldu. Ama katılımlarda dün ve bugün çok ciddi sayıda bir artış var. Bundan sonrada hafta içerisinde yine bir yoğunluk olacağını bekliyoruz. 30-31 Mayıs hafta sonu tatilinde ise daha da yoğun olmasını bekliyoruz."

kullanma süresinin 31 Mayıs Pazar günü biteceğini hatırlatan Şen, "Hafta sonuna, son güne bırakmayın. Çalışmayan vatandaşlarımız için özellikle söylüyorum; hafta içinde mümkün olduğunca gelin. Daha sakin bir zamanda, belki sırada daha az bekleyerek oylarınızı kullanın. 'Sırada beklemek' derken çok uzun süre de sırada beklenmiyor. Ama en yoğun olduğumuz zamanda bir 15-20 dakika vatandaşlarımızın beklediği oluyor. Ama bundan da gördüğümüz kadarıyla hiç kimse şikayetçi değil" diye konuştu.