Kızıl Hackeler, kendi blog sayfalarında (http://redleaks.blogspot.nl) yaptığı açıklamada, “Elimize mail yoluyla gecen Hatay Reyhanlı patlamasına ait Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı’nın ‘gizli’ belgeleri yayınlıyoruz. Reyhanlı halkını sadece bombalar değil, sansür de katletti. İstihbaratı çok önceden alınan bombaları eğer ‘sırf savaş çıksın’ diye halkın arasına salarsanız, böyle de birileri oyununuzu bozar” dedi.

RedHack’a göre “belgelerde patlamadan önce patlamanın beklendiği, göz yumulduğu, patlama ardından olayların Alevi dedelere, Sol örgütlere ve Suriye devletine yıkılmaya balistiği acık bir şekilde görülüyor.”

Yayınlanan belgelerde “Suriye ’de faaliyet gösteren El Kaide yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere 63 E 3436 plakalı araç ile patlayıcı yapımında kullanılabilen yardımcı malzemeler gönderilmesinin planlandığı konu hakkında teyit ve detaylandırma çalışmalarının devam ettiği bilgileri ilgi (A) ile bildirilmiştir” yazıyor.  

Jandarma Genel Komutanlığı’na ait olduğu iddia edilen “gizli” ve “ivedi” ibareli bu belgelerde saldırının tam 11 Mayıs günü için planlandığının bilindiği anlaşılıyor.  Saldırı planlarının, patlamalardan 15 gün önce yani 25 Nisan’da fark edildiği kaydediliyor.