18 Ekim 2014 günü Münih kentindeki Rindermark meydanında Kobanê ile dayanışma gösterisi düzenlenmişti. Gösteriye katılanlardan birisi de Federal Meclis üyesi Nicole Gohlke'ydi. Elinde PKK bayrağıyla göstericilere hitaben kısa bir konuşma yapan Sol Parti milletvikili Gohlke "Bu bayrak altında özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verildi. Federal hükümetten artık bu bayrağın kriminalize edilmemesini istiyorum" şeklinde konuşmuştu.

Gohlke, eylemden sonra polis tarafından kısa süreliğine kimlik kontrolüne tabi tutulurken taşıdığı PKK bayrağına da el konulmuştu. Olayı gündeme alan Federal Meclis ise Gohlke'nin yargılanmasının önünü açılması yönünde bir karar vererek dokunulmazlığını kaldırdı.

'PKK ÊZİDİLERİN HAYATINI KURTARDI'

Konuya ilişkin açıklama yapan Alman parlamenter Nicole Gohlke Federal Meclis'in kararını kınadı. Hükümetin peşmergelere silah yardımı yaptığını ancak PKK'ye hiç bir desteğin verilmediğini hatırlatan Gohlke, PKK'nin Güney ve Batı Kürdistan'da verdiği mücadeleye dikkat çekti.

Türk hükümetinin Kobanê'nin düşmesindan yana olduğuna dikkat çeken Gohlke "Almanya Türkiye'nin IŞİD'e destek vermesine göz yumuyor ve NATO bu konuda her hangi baskı yapmıyor" diye konuştu. Almanya'da 1993 yılından bu yana yürürlükte olan PKK yasağını hatırlatan Alman parlamenter, yasağın ülkede yaşayan Kürtleri kriminalize ettiğini bildirdi.

Yasağın Almanya'daki büyük bir azınlığa baskı yapılması ve korkutulması için bir araç olarak kullanıldığını belirten Gohlke sadece kendisine karşı değil, burada yaşayan Kürt siyasi aktivistlere karşı açılan davalara dikkat çekerek, bir haksızlığın yaşandığını söyledi.

'PKK, YPG/YPJ DAYANIŞMAYI HAK ETTİ'

PKK bayrağı açtığı için pişman olmadığını belirten Alman parlamenter Gohlke devamla şu çağrıyı yaptı: "PKK terörist bir örgüt değil. Ortadoğu'da demokrasinin yerleşmesi için birçok organizasyonlara öncülük eden bir harekettir. Bütün demokrasi güçleri Rojava'da hayata geçirildiği gibi, bütün etnik ve dini grupların içinde yer aldığı ortak bir yaşamı gerçekleştirilmelidir. Bu yüzden PKK ve YPG/YPJ dayanışmayı hak etti.