Sri Lanka'da 3 kilise ve 3 otelde patlama meydana geldi. 

Yerel medya patlamaların; Kochchikade, Katana ve Batticaloa’daki kiliselerde ve de Colombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.

İlk patlamalar kiliselerde olurken, ardından otellerde meydana geldi. Kiliselerden sonra; Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde peş peşe patlamalar meydana geldi.

Polis, Paskalya kutlamaları sırasında meydana gelen olaylarda 160'tan fazla kişi hayatını kaybederken, 500'e yakın kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırıda yaşamını yitirenler arasında 35 yabancı da olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan polis Colombo'nun yakınlarındaki Dehiwela'dan yedinci bir patlama haberi geldiğini açıkladı. Yeni saldırı sebebiyle, ilk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybetti.

ÜSTLENEN OLMADI

Euronews'ten Mustafa Bağ'ın aktardığına göre, kanlı saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken hastane kaynakları ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

Olay sonrası Sri Lanka Başbakanı, güvenlik kurulunu acil toplanmaya çağırdı.

Ancak Sri Lankalı bazı yetkililer ise patlamalardan en az 2'sinin intihar saldırısı şeklinde gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtti.

Sri Lanka emniyet birimleri patlamaların ardından bu bölgeleri kordon altına aldı.

Arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Hastanelerin kan bağışı çağrısı yaptığı ifade edildi.

Patlamaların ardından güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken ülke genelindeki tüm kutlamaların iptal edildiği bildirildi.

Budizm inancının yaygın olduğu 20 milyon nüfuslu Asya ülkesinde Katolik inancına sahip olanların oranı yüzde 6 civarında...

ŞİDDETLE KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, Sri Lanka'da Paskalya ayinlerinin yapıldığı 3 kilise ile 3 otele düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi.

Erdoğan, açıklamasında, "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve Milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.