"16 Şubat Pazartesi siyah giyiniyoruz" sloganı altında sosyal medya üzerinden duyurusu yapılan ve Avrupa'nın birçok şehrinde başlatılan protesto kampanyası, Hamburg'da yoğun ilgi gördü. İş günü olmasına rağmen Başkonsolosluk önünde yapılan gösteriye yüzlerce kişi katıldı. "T.C.avüz devleti istemiyoruz" döviz ve sloganlarıyla çeşitli kadın dernek ve kitle örgütlerinin öncülük ettiği gösteri esnasında az sayıda polisin olması ve Konsolosluk pancurlarının kapalı olması dikkat çekti.



Eyalet Parlamentosu'na ikinci kez seçilen Cansu Özdemir (Sol Parti) ve Filiz Demirel'in (Yeşiller) de katılarak konuşma yaptıkları protesto gösterisinde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kadınlara karşı on yıllardır sistematik olarak amansız baskılar uyguladığı dile getirildi. Hergün üç kadının erkek şiddeti sonucu cinayete kurban gittiği aktarılan gösteride, kadın cinayetlerine sessiz kalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın istifasi istendi.



Özgecan'ın vahşice katliamı tesadüf değildir denilen konuşmalarda, AKP'li bakanların basına yansıyan çeşitli demeçlerinden örnekler okunarak, kadınlara yönelik yapılan şiddete zemin yarattıkları gerekçesiyle kitle tarafından "yuh" çekildi. 


AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM'IN İSTİFASI İSTENDİ



Mitingte AKP'li vekil Belediye Başkanı ve Bakanların demeçlerinden şu örnekler verildi:

"Medya olayları abartıyor. Kadına yönelik şiddet algıda seçicilik
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. “Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek çıkıyor” Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. “Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün” Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek“Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar” Sağlık Bakanı Recep Akdağ“Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur” AKP Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün. “Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç



"Katillerden hesap sorulsun" sloganlarının atılmasından sonra, Hamburg Başkonsolosluğu'nun önünde Özgecan Aslan için mumlar yakıldı ve anısına resminin yanına karanfiller bırakıldı.