Ordu Valisi Orhan Düzgün yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ODÜ kampüsü içerisine yapılması planlanan Tıp Fakültesi hastanesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu projenin gerçekleştirilmesiyle sağlık alanında büyük ivme kazanılacağını belirtti. Son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlarla kentin bir sağlık merkezi haline geldiğine dikkat çeken Vali Düzgün, ayrıca Ünye ve Fatsa ilçelerindeki devlet hastanesi yapımının da sürdüğünü kaydetti.

2012 DEĞERLENDİRMESİ

2012 yılı içinde kentte yapılan diğer yatırım ve çalışmaları değerlendiren Vali Orhan Düzgün, "Halkımızın uzun yıllardır beklediği Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı, Karadeniz-Akdeniz Yolu ve Ünye Çevre Yolu projeleri programlarına uygun bir şekilde hız kesmeden devam ediyor. Ordu Çevre Yolu inşaatına başlandı, köylerimizin yol ve içme suyu ihtiyaçlarına yönelik pek çok çalışma yapıldı. Yeni oteller, yeni turizm yolları açıldı, kültür varlıklarının restorasyonu ve arkeolojik alanlarımızın ortaya çıkarılması adına önemli çalışmalar yürütüldü" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün, en büyük hedeflerinin Ordu’yu istenilen gelişmişlik düzeyine çıkarabilmek olduğunu, bunun için hazırladıkları projeleri başarıyla tamamlamaya çalıştıklarını da ifade etti.



NK(MS/AK)