Gazetenin editörleri 'Erdoğan'ın Kürtlerle Savaşı' başlıklı bir yazı yayınladı.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: "Başı belada olan siyasi liderlerin talihlerini kendilerine döndürmek için dikkatleri başka yöne çekmek için taktikler uygulamaları tuhaf değildir. 1997 yılında çekilen 'Başkanın Adamları' filminde seçimlerden kısa bir süre önce bir seks skandalına karışan başkanın oy verenlerinin dikkatini dağıtmak için sahte bir savaş üretilmişti. Şimdi de bu filmin gerçeği ve tehlikeli versiyonunun Türkiye'de oynandığı şüpheleri var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin iktidarda kalması için 1 Kasım'daki seçimlerden önce geçtiğimiz ay PKK ile savaşı yeniden ateşledi...'

Geçtiğimiz yıllarda Erdoğan'ın Kürt azınlığını tanımaya ve Kürtlerle barış görüşmelerini ilerletmeye yönelik çabaları olduğunu hatırlatan yazıda, şimdi bu diplomasinin eski bir tarih gibi göründüğünü ve Türk savaş uçaklarının PKK'nın Kuzey Irak'taki yerleşim yerlerini vurduğunu belirterek bu savaşın yeniden başlamasının nedeninin iki Türk polis memurunun öldürülmesi olarak gösterildiği belirtildi.

Erdoğan'ın korkusu....

Geçmişte Kürtlerin AKP'ye oy verdiğini ancak 7 Haziran'daki seçimlerde Kürtlerin laik Türklere katılarak Erdoğan'ın seçim kampanyası sırasında gözden düşürme çabalarına karşın oylarını HDP'ye verdiklerinin belirtildiği yazıda, Erdoğan'ın orduyu yeniden harekete geçirerek Kürtlerin özerkliğine karşı çıkan Türk milliyetçilere saldırgan bir çağrı yapıyor gibi göründüğünü aktararak şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan, IŞİD'e karşı savaşarak ABD ile daha yakın ve daha etkili müttefik olan Kürt ayrımcıların güçlenmesinden endişe ediyor. Daha genel olarak Erdoğan, nüfusu İran, Irak, Suriye ve Türkiye'ye yayılan Kürtlerin uzun zamandır özlemini çektikleri egemen bir devlet kurmak için daha da ileri gitmelerinden korkuyor..."

Yazı, Erdoğan'ın geçtiğimiz ay ABD'nin IŞİD ile mücadelesinde İncirlik üssünü kullanmasına izin verdiğini ve ABD'nin önderlik ettiği koalisyona katılmayı kabul ettiği hatırlatılarak şu sözlerle noktalandı: "Ancak Erdoğan'ın temel önceliğinin PKK ile savaşmak olduğu çok açık. ABD ise IŞİD ile savaşı daha da zor hale getiren Erdoğan'ın operasyonlar düzenleme bahanesini elinden alarak bölgede savaşı durdurmak içn etkisini kullanmalı"