Süddeutsche Zeitung gazetesinin bildirdiğine göre, Zwickauer Polenzstraße’de 2007 yılına kadar Beate Zschäpe ile aynı binada kalan Sindy H. adlı tanık, Zschäpe’yi yemek pişiren ve temizlik yapan düzenli bir ev kadını olarak tanıdığını söyledi.

BENDE BİR TANE BİLE YOK SENİN İKİ TANE

Zaman zaman kaldıkları evin arka avlusunda biraraya gelip, kadın kadına sohbet ettiklerini anlatan Sindy H., Zschäpe’nin kendisine eşi olarak tanıttığı Uwe Böhnhardt’ın yanısıra, eşinin kardeşi olarak tanıttığı Uwe Mundlos ile de birlikte olduğunu söylediğini iddia etti. Bunun üzerine kendisinin de,”Benim bir tane bile yok, senin iki tane var” diye şaka yaptığını ifade eden Sindy H., Zschäpe’nin sonra bunu kendisiyle paylaştığı için utandığını da aktardı.

HİÇ EVİNE SOKMADI

Lisa olarak tanıdığı Zschäpe’nin kendisini hiç eve sokmadığını, telefon numarasını vermediğini, bunu da “kocam istemiyor” diye açıkladığını anlatan Sindy H., “Kendisinin kocasından korktuğunu düşünüyordum” diye konuştu.

Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos’un evde çok nadir bulunduklarını kaydeden bir başka komşu ise, Zschäpe’nin kendisine eşinin montajda çalıştığını söylediğini ve Zschäpe’yi düzenli olarak erkek çamaşırı asarken gördüğünü söyledi.

GİZLİCE DÖNER YERKEN GÖRDÜM

Sindy H. ifadesinde, “Zschäpe’yle bir keresinde döner alırken karşılaştım. Zschäpe bana arkadaşının döner yemesini istemediğini söyledi. Dönerciden çıktıktan sonra köşeyi dönünce hemen döneri yedi. Bana ‘Aslında yememem lazım ama, canım çok çekti ve ben de döner aldım' “ dediğini söyledi.