Köln Keupstraße’de 9 Haziran 2004 tarihinde patlayan çivili bomba eyleminde yaralandığı öne sürülen Merak K. adlı mağdurun, aslında hiç olmadığı anlaşıldı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin başkanı Manfred Götzl, bir çok kez davet edilmesine rağmen mağdur olarak gösterilen Meral K.’nin bir türlü mahkemeye gelmemesi üzerine, avukatı Ralph Willms’den müvekkilinin nerede olduğunu açıklığa kavuşturmasını istedi.

 

TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI


Mahkemenin talebi üzerine müvekkilinin peşine düşen avukat Willms, Meral K.’yi kendisine müvekkil olarak öneren kişinin, aynı kişiyi başka bir avukata komisyon karşılığında başka birisi olarak tanıttığı bilgisine ulaştı. Skandalın, avukat Willms’in Meral K. olduğu öne sürülen kişinin fotoğrafını avukat arkadaşına göstermesi üzerine tesadüfen ortaya çıktığı belirtiliyor.


Meral K. adına sunulan doktor raporunun da sahte olduğu öne sürüldü. Spiegel Online’ın bildirdiğine göre, Meral K. adına hazırlanan rapor, NSU davasında mağdur olarak yer alan bir kişiye verilen raporla bire bir benzerlik gösteriyor.

 

Müvekkilinin aslında gerçekte olmadığını anlayan Avukat Ralph Willms, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne  davadan çekilmek için başvuruda bulundu. Haberde avukatın, Köln Savcılığı’na Meral K.’yi kendisine müvekkil olarak öneren kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu da yer aldı.

 

Bu arada, Bild gazetesi avukat Ralph Willms’e Meral K.’yi öneren kişinin Attila Ö. olduğunu, Meral K. olarak belirtilen kişinin de davada  Sennur Ö. adıyla müdahil olan başka bir kişi olduğunu yazdı.