Hatay Valiliği tarafından 2007'de Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde kurulan ve Türkçe, Arapça, Ermenice ilahi ve şarkıları seslendiren Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, kendilerini izleyen ve koro hakkında bilgi edinen bazı bakan, rektör, bilim adamları, büyükelçi, profesör, sanatçı ve daha önce Nobel ödülü kazanmış kişilerin önerisiyle, '2012 Yılı Nobel Barış Ödülü'ne geçen yıl aday gösterildiklerini hatırlattı. Özfırat, kurulduğu gündün bu yana yurt içi ve yurt dışında 80 konser veren ve 120 kişiden oluşan koronun üyeleri arasında Müslüman, Hıristiyan, Musevi ve Ermeni vatandaşlarının bulunduğu kaydetti. Özfırat, "Bu yıl Gazze'de bir tarafta İsrail, diğer tarafta Filistinlilerin bulunacağı alanda konser vererek dünyaya barış mesajı vermek istiyoruz. Ayrıca ABD'de temsilciler meclisinde konser verip, sürekli önümüze getirilen Ermeni yasa tasarısına tepki göstermek ve birlikte yaşadığımızı göstermek istiyoruz. 2012'de Nobel Barış ödüle adaylığımız resmi olarak başladı. Dünyada bugüne kadar olumlu pozitif katkı veren aday olan ilk grup olduk" dedi.

FRANSA'DA SOYKIRIMI İNKAR EDECEĞİZ

Özfırat, Fransa Meclisi'nin Fransa Meclisi'nin onayladığı Ermeni soykırımının inkarına cezayı öngören yasa tasarısının Senato'dan geçmesi halinde koro halinde Fransa'ya gidip soykırımı inkar edeceklerini ileri sürdü. Özfırat, şunları söyledi:

"Nobel Barış Ödüle aday gösterilmiş olmamıza rağmen, Fransa Meclisi önünde konser vereceğiz. Ermeni soykırımını inkar edeceğiz, bakalım dünya barışı için uğraşan ve Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen bir koroyu tutuklayacaklar mı? Fransa'nın Ermeni katliamındaki ısrarlarını kınıyoruz. Fransa Meclisi önünde protesto konseri için hazırlanmaya başladık."