Özbay, seminere katılanlara başta haber yazma teknikleri, iyi bir gazetecinin dikkat etmesi gereken kurallar, internet gazeteciği ve sosyal medyanın önemi olmak üzere birçok konu hakkında bilgi verdi.

Slayt gösterisi eşliğinde interaktif olarak yapılan ve 5 saat süren seminerde Cahit Özbay katılımcılara kendi yazdığı ''Haberden Yayına Gazetecilik'' kitabından bilgiler aktardı.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

Cahit Özbay, “Münih'te renkli ve verimli bir seminer verdik. Kısıtlı zamana ve imkanlara rağmen, seminerimize ilgi gösteren, farklı alanlardan gelen katılımcıların gösterdikleri ilgiden memnun kaldık. Tüm katılımcıları gönülden tebrik ediyorum. Ümit ediyorum bu tür seminerlerin devamı gelecektir'' diye konuştu.

Seminere katılanlar, katılım sertifikalarını Özbay ve Adnan Tokuç’un elinden aldılar. 

CAHİT ÖZBAY KİMDİR?

Yedi kuşak İstanbullu olan ve Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik bölümünden mezun olan Cahit Özbay aynı yıl gazeteciliğe başladı. Çeşitli Gazetelerde uzun yıllar muhabirlik, sayfa editörlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve köşe yazarlığı yaptı. Özbay ayrıca gazetecilikle ilgili meslek kuruluşlarında yöneticilik görevini üstlendi, mesleki konferanslar verdi ve siyasi danışmanlıklar yaptı.

Ülkemizdeki ilk gazetecilik kurslarını başlatan kişi sıfatına sahip olan ve 1998 yılından bu yana gazetecilik, habercilik eğitimleri veren Özbay Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevliliği yaptı. Akademi İstanbul Medya İletişim bölümünü kuran ve uzun yıllar başkanlığını yapan Cahit Özbay ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meslek edindirme kurslarında “Gazetecilik” eğitimlerini başlatmış ve 13 yıldır sürdürmektedir. Şu ana kadar iki kitap yazan ve üçüncü kitabını da bitirmek üzere olan usta gazetecinin ''Haberden Yayına Gazetecilik'' kitabı, iletişim fakülteleri ortak platformunda kaynak kitap olarak gösterildi.