Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli Dersim'e geldi.

İki bin polisin görevlendirildiği, halkın kepenk kapattığı ve protestolar gerçekleştirdiği kentte valilik binasına gelen Bahçeli şöyle konuştu:

‘İŞTE TUNCELİ’DEYİM’

"Bugün buraya kardeşlik hissiyatını pekiştirmeye geldik. Tuncelili kardeşlerimle hasret gidermeye geldim. Aramıza örülen nifak duvarlarını yıkmak için Tunceli’deyim. İcazet altında Başbakanlık yapan Davutoğlu şahsıma meydan okumuştu. Cesaretimi sınamıştı. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki buyrun gidin bu söylediklerinizi Tunceli’de de söyleyin cesaretiniz varsa diyerek dengesini tümüyle kaybetmişti. İşte Tunceli’deyim. Türk milletinin güzide evlatları ile bir aradayım. Devlet devletiyle milletiyle Tunceli’dedir.

"Biz Türkiye’nin her yerinde birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Sayın Davutoğlu bilmiyorsa, öğrenmediyse buradan hatırlatıyorum: MHP’de mangal gibi yürek, demir dağları eritecek kadar devasa bir cesaret vardır. Ne inşamızdan cayarız ne vatanımızdan vazgeçeriz. Efendilerinin koltuğuna sığınmış sığ zihniyetlerin bizimle aşık atması mümkün değildir.

‘DEVRİN BÖLÜCÜ TERÖRİSTLERİ’

"Geçmişte yaşananları bugüne getirip özür lobisi kurmanın huzurumuza katkı sağlamayacağını da asla unutmuyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun halkının güvenini desteğini almış meşru bir devlet kendisine yönelen tehlikeleri bertaraf etmekle yükümlüdür. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez.

"Milleti bölmeye çalışanlara izin verilemez. 1937-38’de Tunceli’de baş gösterenler isyandır. Bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir. Teröristin dini, milliyeti, nesebi önemli olmayacaktır. Elinde silahla dağda gezen topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza kasteden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Bunların özürler dilenerek, hürmet ve hayranlıkla yad ettiğimiz evladı Kerbela’dan addedilmesi hakarettir.

‘DEVLET DİZ ÇÖKMEZ’

"Ben Tunceli’de olduğuma göre devlet devletinin her yerinde sapa sağlam durduğuna göre Başbakan ne yapacaktır. Bu şahsiyet bundan sonra nasıl Başbakanlık yapacaktır. Davutoğlu erdemli davranıp istifa ederek kalan haysiyetini kurtarabilecek midir? Devlet diz çökmez. Devletin el etek öpeceğini ileri süren Başbakan’a diyorum ki devlet el de etek de öpmez."

Bahçeli konuşmasını 'Ne Mutlu Türküm diyene' sözleriyle bitirdi. (Bianet)