Trier şehri, Karl Marx'ın 200'üncü doğum gününü kutlamaya devam ediyor. Almanya'nın en eski şehri ve gelmiş geçmiş en önemli filozoflardan Karl Marx 'ın doğum yeri olarak tanınan Trier'in, Marksizmin babasının 200'üncü doğum günü şerefine çıkardığı hatıra paraları yok satıyor.

Siyaset bilimci ve iktisatçı Karl Marx'ın resminin bulunduğu '0 Avro' yazılı banknotların fiyatı 3 Avro olarak açıklandı. Trier belediyesi, satışların 100 bini geçtiğini duyurdu. 

Trier Turizm ve Pazarlama Temsilcisi Hans-Albert Becker, hatıra parasının turistler kadar kolleksiyoncular nezdinde de çok sattığını açıkladı.  Becker, kaliteli kağıda mor baskılı, gerçek seri numaralı banknotlar için ''Kimse bu kadar popüler olmasını beklemiyordu. Ama hatıra ve hediyelik paralar arasında en çok satan haline geldi'' ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar 40'tan fazla ülkeye sipariş yolladıklarını belirten Becker, en çok Asya ülkelerine satış yaptıklarını söyledi ve "sadece 30 binini Çin'e sattık'' bilgisini verdi. Bir defasında ise 100 adetlik bir sipariş aldıklarını aktaran Becker, bazı alıcıların da eBay gibi açık artırma sitelerinde Marx parasını bin ile 3 bin Avro arasında fiyatlarla satışa çıkardığını söyledi.