Yeni bir yıla daha giriyoruz. 2015 yılında yaşanan vahşetlerin, savaşların, acıların ve felaketlerin geride kalması umuduyla tüm okurlarımızın yeni yılını candan kutluyoruz.

İşte 2106 yılının barış ve kardeşlik içinde geçmesi dileğiyle yeni yıl mesajı gönderen kişi ve kurumlardan bir bölümü:

Güngör Yılmaz, SPD eyalet milletvekili (Hamburg), Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürcan Avcı, HDB Berlin Yönetim Kurulu, ATİK Genel Konseyi, Ali Şimşek, eski SPD milletvekili (Hamburg) Theater Ulüm adına Atilla Cansever, ( Ulm) Tiyatro Frankfurt adına Kamil Kellecioğlu, ( Frankfurt) Fremden Info adına Cumali Yağmur (Hannover) ve Hollanda Sivaslılar Platformu.

2015 YILINDA SİLAH TEKELLERİNİN SATIŞI İKİYE KATLANDI

2015 yılı Almanya'daki silah tüccarı tekellerin satışlarının ikiye katlandığı yıl olarak açıklandı.

Yaşadığımız AB ülkelerindeki hükümetler tarafından bir yandan terör örgütü IŞİD'e karşı "askeri önlemler" ve "mücadele metotları" gündeme taşınmaktadır. Öte yandan ise, Ortadoğu'da kalıcı barıştan yana adımların atılmadığı ve yeni yıla kendi evlerinden uzak mülteci koşullarda girecek olan milyonların varlığı kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir.

Nasıl ki, Türkiye'nin batısında ve dünyanın hemen çoğu ülkesinde havai fişekler altında kutlanacak olan yeni yıl, Türkiye'nin doğusunda sokağa çıkma yasağının hala geçerli olduğu Kürtlerin yaşadıkları onlarca ilçede ve Ortadoğu'da yeni acılar içinde geçecektir.

Acılara göz yuman sessiz çoğunluğun 2016 yılında haksızlıklara ve katliamlara karşı ayağa kalkacağı umuduyla, 2016 yılının barış, kardeşlik ve savaşsız bir yıl olmasını diler, tüm okurlarımızın yeni yılını candan kutlarız.