Konuyla ilgili basın açıklaması yapan B.O.S. adlı şirket yetkililerinden Ali Eltan ve Bahri Özkan, AKP'li UETD Berlin Bölge Başkanı Sinan Kaplan'a kimlik sordukları için Ankara'nın talimatıyla anlaşmalarına son verildiğini aktardılar.

Yeni Şafak gazetesinde iki gün önce 'Berlin'de paralele geçit yok' başlığıyla duyurulan haberin detayları, şirket yetkilileri tarafından yapılan basın toplantısında ortaya çıktı.

HDP VE MHP'Lİ YETKİLİ DESTEK VERDİ

HDP Berlin Yürütme Kurulu üyesi Mehtap Erol ile MHP'li yetkili Ömer Düşünceli'nin de destek verdiği toplantıda şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada kendilerine "Bize Ankaradan talimat geldi, nedenini söylemediler işinize son vermemizi istiyorlar bundan dolayı da biz de cok üzgünüz dediler" sözlerine yer verdi. Açıklamada "İktidara yakın kişilere tolerans ve ayrıcalık göstermediğimiz için intikam alındı, egolarını tatmin ettiler”denildi.




HAMBURG DA DERSİMLİ OLDUKLARI İÇİN KOVULMUŞLARDI

16 Mayıs tarihde ise Hamburg konsolosluğu dış kapı güvenliğinden sorumlu iki görevlinin işine, yaşlı seçmenlerle kürtçe konuştuklarından dolayı gerekçesiz olarak son verildiği ileri sürülmüştü. "Dersimli olduğumuz için çıkış verildi" iddiasından sonra, Berlin'de, aralarında eski başbakan Erdoğan, Abdullah Gül ve Prens Charles'e güvenlik hizmeti vermiş B.O.S adlı güvenlik şirketinin, Ankara'ya "paralel suçlaması" ile "fişlenerek" anlaşmanın "sebepsiz şekilde sonlandırıldığı" iddiasını aktarması, yurtdışı temsilciliklerindeki konsolosların AKP militanı gibi faaliyet yürüttükleri iddiasını gündeme taşıdı.


AKP FALAMALARIYLA KONSOLOSLUĞA GİRMEK İSTEDİLER ENGEL OLDUK

Güvenlik şirketi adına yapılan açıklamda; "Bizler AKP,CHP,MHP ve HDP parti temsilcileriyle görüsüp bayrak, flama ve rozetle içeri girilmemesini rica ettik. Bu uyarımıza diğer 3 parti yetkilileri harfiyen uyarken AKP'li yetkililer içeriye Flamalarla zorla girmek istediler. Tabiki görevimiz gereği buna engel olduk. O malum STK başkanının da istediği gibi at koşturmasına engel olduk ve o malum STK başkanı da çareyi B.O.S şirketini Ankara'ya yalan yanlış bilgilerle şikayet etmek kaldı ve ne yazıkki bunda da başarılı oldu" denildi.