Dersim’in Ovacık ilçesinin belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, il belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. 

“Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun Dersim’de de belediye başkan aday adayı olarak kurumuma başvurmuş bulunmaktayım” diyen Maçoğlu, ittifak görüşmelerininse sürdüğünü aktardı.

Türkiye Komünist Parti’li Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Maçoğlu, Twitter hesabından paylaştığı videoda, Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

​Maçoğlu, şunları söyledi:

“‘Söz yetki karar halka’ şiarı ve devrimci, halkçı yerel yönetimler programımızın Dersim il merkezinde de hayata geçirilmesi hedefiyle Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun Dersim’de de belediye başkan aday adayı olarak kurumuma başvurmuş bulunmaktayım. Tarihin bize öğrettiği en önemli ders kitlelerin öğretmenimiz, bizlerin de kitlelerin öğrencisi olduğu gerçeğidir. Bu bilinçle halkımızla birlikte sosyalistlerin yerel yönetim anlayışını daha ileri taşıyıp, üretenin ve yönetenin halk olduğu bilinciyle hareket ederek, kazanacağımıza olan inancımla, tüm dost ve yoldaşlarla omuz omuza yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.”

‘İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR’

DHA’nın haberine göre ise Maçoğlu, üyesi olduğu Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun siyasi partilerle ittifak görüşmelerini sürdürdüğünü aktardı.

Kendisi dışında da aday adayları olduğunu ifade eden Maçoğlu, “Kim aday gösterilirse bütün gücümle seçimleri kazanmak için çalışacağımı da belirtmek istiyorum. Komünist Parti’den mi, ya da bağımsız mı, ya da başka bir partiden mi aday olunacak ittifak görüşmeleri bitince belli olur; o zaman daha net bir açıklama yapabiliriz” diye konuştu.