Alman basınına genişçe yansıyan habere göre, merkezi Köln kentinde bulunan BfV'ye dayandırarak verilen haberde, söz konusu kişinin internet üzerinden sahte isimler kullanarak radikal İslamcı gruplara BfV'nin (Anayasayı Koruma Dairesi) operasyonları hakkında bilgi aktardığı yazıldı.

ANADOLU AJANSI 'İSLAMCI' DİYE YAZMADI VE MAKASLADI

Alman basınına genişçe yansıyan skandalı Türkçe haberleştiren Anadolu Ajansı Almanya Berlin bürosu ise, abonelerine gönderdiği haberde bir kez bile "İslamcı" diye yazmaması dikkat çekti. Haberi Alman kamuoyuna genişçe veren Der Spiegel, Die Welt ve diğer basın organlarının terör şüphelisi için defalarca kez (7) "radikal İslamcı" vurgusu yapılırken, Anadolu Ajansı'nın bunu görmeyerek, "İslamcı" sözcüğüne makas atması gözlerden kaçmadı. 

ALLAH'IN ADIYLA 'İNANMAYANLARA' BOMBALI SALDIRI ÇAĞRISI YAPTI

Düsseldorf'ta nisan 2016 da İslamcı radikal grupları izlemek için Anayasa Dairesi tarafından kadroya alınan kişinin, internetteki sohbet ortamlarında radikal İslamcı grup üyesi bazı kişileri BfV'ye almaya çalıştığı, öte yandan gizli belgeleri ifşa ettiği ve İsamcı teröristlere "Allah'ın adıyla" inanmayanlara yönelik bombalı bir saldırı düzenlemelerini, kendisinin "inançlı kardeşlerine her türlü yardıma hazır" olduğunu önerdiği ifade edildi.

Der Spiegel dergisinin yazdığına göre, resmi yetkilerin terör şüphelisinin planından dört hafta önce haberdar oldular. 2014 yılında İslamiyeti seçen kişinin, yeminini başkent Berlin'de Suriye'deki IŞİD teröristlerine destek verdiği bilinen Mohamed Mahmoud adlı vaizin huzurunda yaptığı bildirildi. Görevinden alınan ve gözaltında bulunan şüphelinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edileceği bilgisi paylaşıldı.