Süheyla Kaplan

Hamburg'da Demokratik Güç Birliği Platformu öncülüğünde Alevi Derneklerinin de desteğiyle düzenlenen protesto yürüyüşü merkezi 
tren istasyonu önünde gerçekleştirildi.

Sivil toplum dernek ve siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği protesto yürüyüşünde göstericiler Dammtor'daki Hamburg Başkonasolosluğu önüne kortejler eşliğinde yürüdü.



'Katil Erdoğan' , 'Terörist İŞİD'
sloganları eşliğinde gerçekleştirilen protesto yürüyüşünde Almanya-Kürt Dostluk Derneği adına konuşan Yavuz Fersoğlu , IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye saldırdıklarını belirterek, Türkiye'nin İŞİD'e desteğini bir an önce durdurması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.



Kürtçe konuşmaların ardından Sol Parti Hamburg eyalet Milletvekili Cansu Özdemir Kobani saldırılarının asıl kaynağını AKP ve ve Erdoğan'ın kinci politikası olduğunu ifade ederek İŞİD çetelerinin Türkiye'den destek almaksızın böylesi kapsamlı katliamı gerçekleştiremeyeceklerine dikkat çekti.



Özdemir ayrıca Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara Türkiye'nin tutumunu kınamaları ve IŞİD'e verdiği desteği çekmesi için AKP hükümetine baskı yapmalarını talep etti.


Gösteride Kobani'deki çatışmalarda aile yakınlarını kaybeden Fırat Kobani de kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Gösteride Sol Parti Hamburg eyalet Milletvekili Christiane Schneider, Yeşiller Partisi Hamburg eyalet Milletvekili Filiz Demirel, CDU'lu politikacı  Ali Ertan Toprak ile Süryani Toplumu adına Abut Can da hazır bulundu.