Almanya’da iken bir büro elemanı olarak çalışan 30 yaşındaki kadının bir aşırı dincinin ikinci eşi olarak Suriye’de El Kaide bağlantılı El Nusra örgütüne katıldığı iddia edildi.  Kadının iki çocuğunun babasının davacı olması üzerine harekete geçen savcılık,  aşırı dinci olan kadının, 2014 yılı Ocak ayında o zamanlar biri üç diğeri yedi yaşında olan iki kızını da yanında götürmüş olduğu iddianamede yer aldı. Münih Savcılığı, kadına devlete karşı ağır terör olaylarının hazırlanmasında aktif rol almaktan on yıl kadar hapis cezası verilmesini talep ediyor.

 

ÇOCUKLARLA CİHATTA

 

Savcılığın verdiği bilgiye göre, Münih yakınlarındaki İmmenstadt kentinde Katolik olarak yaşayan kadın,  2012 yılından Müslüman olmuş. İnternet üzerinden tanıştığı Harun P. adlı bir cihatçının ikinci eşi olmayı kabul eden kadın, Suriye’ye giderek Esad’a karşı savaşmış. İddianamede, kadının ailesinin evinde değişik silahlara ve el bombalarına sahip olduğu vurgulanırken, Suriye askerlerine karşı yapılan saldırıların hazırlanmasında aktif rol almış. 

 

ÇOCUKLARIN BABASI DAVACI OLDU

 

Süddeutsche gazetesinin haberine göre, kadının iki kızının babası olan eski hayat arkadaşının davacı olmasıyla ortaya çıkan olayda, kadına karşı çocukları kaçırmaktan da dava açıldı. 2014 Mayıs’ta Almanya’ya dönen kadın, Frankfurt havaalanında gözaltına alınmıştı.  O zamandan beri hapishanede bulunan kadını ikinci eş olarak alan  27 yaşındaki cihatçı Harun P. hakkında da Suriye’de cinayet işleme ve terör eylemlerine katılmaktan açılan davanın duruşmaları Münih’te sürmekte.