Hamburg kentinde 2013 yılı aralık ayında küçük kızı Yağmur’u döverek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan 27 yaşındaki Melek Yetiş hakkındaki karar açıklandı. Alman medyasının yakından izlediği ve geniş yer ayırdığı davada yargılanan Melek Yetiş’e, Alman yasalarının öngördüğü en yüksek ceza olan ömür boyu hapis cezası verildi.



Baba Hüseyin Yetiş’e de kızını korumadığı ve ihmalden dolayı 4,5 yıl hapis cezası verildi. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Joachim Bülter, "Yağmur'un çektiği acı karşısında bu davanın özellikle zor geçtiğini" belirterek Melek Yetiş'in çocuğunun özgürlüğünü kısıtladığını düşündüğünü, ona sürekli bu nedenle kötü davrandığını, dövdüğünü ve vücudundaki morlukları da kozmetikle gizlemeye çalıştığını kaydetti. Deutsche Welle, otopsi raporunda da Yağmur'un vücudunda 83 yaralanma, kol kırığı ve ezikler tespit edildiğini hatırlattı. Götürüldüğü hastanenin acil servisindeki doktorlar da Yağmur'un cesedine morlukları gizlemek için makyaj yapıldığını tespit etmişti. Davalının barbarca duygularla kızını öldürdüğü kanısına vardıklarını belirten Hakim Bülter, babanın da kızını koruma imkanı olmasına rağmen bunu yapmadığını vurguladı.


Yağmur Yetiş, 2013 yılının ocak ayında da kafatasındaki yaralanma nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve adli tıp uzmanları kötü muamele şüphesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Geçici bir süre bakıcı anneye verilen Yağmur, düşerek başından yaralandığı gerekçesiyle dört ay sonra biyolojik anne ve babasına iade edilmişti. Kötü muamelede bulunduğu daha önce tespit edilen anne ve babasına Yağmur'un iade edilmesi ise tartışmaları bu yöne kaydırdı. Doğumundan itibaren kötü muameleye maruz kalan Yağmur'la ilgili Hamburg Belediyesi'nde de bir araştırma komisyonu kuruldu. Yağmur'un korunması konusunda devlet kurumlarının da ihmalinin olup olmadığını inceleyen komisyonun raporunu 18 Aralık'ta açıklayacağı belirtildi.