Gazetecilerin "IŞİD taraftarlarının İstanbul'daki namaz kılma etkinliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Suçsuz yere insanları boğazlayan insanların dünyanın her tarafından ‘terörist’ olarak adlandırıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"IŞİD'ın elindeki silahların da Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, şu anda IŞİD'in rehinidir. IŞİD tarafından rehin alınmıştır. 49 vatandaşımız rehin alındı, kendisinden ses çıkmıyor, IŞİD'i eleştirmiyor, IŞİD'e bir tepki göstermiyor.

‘IŞİD TÜRKİYE’DE KORUNUYOR’

Onun bütün tepkisi içeride, 'Ben kişisel kariyerimi nasıl güçlendirebilirim, nasıl fırsat bulur da Ekmel Bey'e şu veya bu şekilde sataşırım' bunun hesabı içerisinde. Biz IŞİD'in terör örgütü olduğunu defalarca dile getirdik. İlk Türkiye'de dillendiren de biziz Cumhuriyet Halk Partisi olarak.

Biz Ortadoğu'da barışın, huzurun olmasını istiyoruz. Sizin ülkenizin 49 yurttaşı Musul'da rehin alınıyor, bayrağı indiriliyor, insanlar aylardır oradalar, fakat bu ülkenin Başbakanı'ndan ses çıkmıyor. Bunu içimize sindiremiyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz. IŞİD açıkça Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması altında. Türkiye'de korunuyor. Bunu söyleyebiliriz."

SEÇİM ANKETİ AKP'NİN KLASİK NUMARASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Seçim anketleri yayınlanıyor, yüzde 50'nin üzerinde bir aday gösteriliyor, yüzde 30'un altında diğeri gösteriliyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna, "AKP'nin klasik numarası arkadaşlar. Bize gelen anketlerin hiçbirisinde böyle bir tablo yok. Yüzde 50'nin üzerine çıkan bir tablo yok" karşılığını verdi.