14 Nisan'da 100'ün üzerinde kaçak göçmenle yola çıkan "Ellensborg" isimli tekne, kurtarma ekipleri tarafından İtalya'nın Palermo limanına çekildikten sonra, Hıristiyan göçmenler Müslümanların kendilerine saldırarak 12 kişiyi denize attıklarını söylemişti.

Nijerya ve Ganalılardan oluşan Hıristiyan göçmenlerin bu iddiası üzerine Senegal, Mali ve Fildişi Kıyıları'ndan gelen 15 Müslüman göçmen Palermo polisi tarafından gözaltına alınmıştı.
Polisin açıklamasında, Müslüman göçmenlerin, dini nefretle ağırlaştırılmış cinayet işlemekle suçlandığı belirtilmişti.

İtalyan La Stampa gazetesi ise bugünkü baskısında, tekneden kurtulan 6 kişinin verdiği ifadeye göre olayın içme suyu kavgasıyla başladığını yazdı. Gazete olayın, Hıristiyan grubun içme suyunun idaresi üzerinde hak iddia etmesi ve bazı Müslümanlara su vermeyi reddetmesi üzerine patlak verdiğinin anlaşıldığını, ancak daha sonra "Hıristiyan avına" dönüştüğünü belirtti.

Gazetenin ifadelerine yer verdiği bazı Hıristiyan göçmenler de Müslümanların teknede Hıristiyanların varlığına tahammül edemediklerini söylediğini aktardı. Yeboah isimli bir göçmen, Müslümanların kendisine de saldırarak denize atmaya çalıştığını ancak diğer Hıristiyanlarla birbirlerine sarılarak bir "insan zinciri" oluşturmaları sayesinde kurtulduklarını anlattı. Hıristiyan göçmenler, yardım gelene kadar yaklaşık 1 saat boyunca birbirlerine kenetlenmiş halde durduklarını belirtti.

"Cihat teknelerde"

İtalya'nın en çok konuşulan gündem maddelerinden biri haline gelen olay, bugünkü İtalyan gazetelerinin manşetlerinde yer buldu. Il Messaggero gazetesi, "Teknede Hıristiyan katliamı", Libero "Cihat teknelerde", Il Giornale "Sicilya geçidinde cihat: İslamcılar artık Hıristiyanları bizim evimizde öldürüyorlar" başlıklarını kullandı.BBC

La Stampa'nın baş sayfasında yayımlanan "İnsan zinciri" başlıklı yorum yazısında ise, "Kendileriyle aynı talihsizliklerden kaçan Hıristiyanları denize atan bu göçmenler bizim kültürümüze nasıl entegre olabilir?" sorusu soruldu.

Massimo Gramellini imzalı yazıda, bu insanları sınır dışı etmenin faydasız olduğu, ilk fırsatta geri dönecekleri vurgulandı ve "(Teknedeki Hıristiyanlar) kavgaya girmek yerine birbirlerine kenetlenerek bir insan zinciri oluşturdu. Biz de bunu yapmalıyız" denildi. Yazar, kötümserliğe karşı dayanışma ve sağduyu çağrısı yaptı.