İsviçre basını Erdoğan hükümetine ajanlık yaptığı ortaya çıkan Türkiye kökenli bir polis görevlisi  Y.K. (37) 'ajanı' konuşuyor. 

İsviçre'de günlük yayımlanan Basler gazetesinde Serkan Abrecht'in haberine göre, Y.K. adlı Türk kökenli polis memuru ajan, İsviçre polisinden muhaliflere yönelik aldığı gizli bilgileri UETD İsviçre ve Türk Konsolosluğu üzerinde Ankara’ya ulaştırmış.

Y.K. isimli Türkiye kökenli İsviçreli bir polisin AKP’nin İsviçre’deki ayağı olan UETD İsviçre ile birlikte hareket ederek ajanlık yaptığını yazdı.

Erdoğan hükümetine ajanlık yaptığı iddia edilen bu polisin, kamuya açık olmayan sadece güvenlik yetkililerinin girmesinin serbest olduğu polis silahları, mühimmat vb. malzemelerin de bulunduğu "Basler Zeughaus" polis merkezi binasında UETD İsviçre yetkililerinin çeşitli kereler toplantı yapmasına olanak tanıdığı ortaya çıktı. 

İki gündür İsviçre basınında manşetten verilen habere eski bir UETD üyesinin bu toplantıda çektiği bir fotoğrafı basına vermesiyle ulaşıldı. Gazetenin yayımladığı fotoğrafta İsviçre’de Erdoğan hükümetine açıktan ajanlık faaliyeti yürüten UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin’in üç yıl önce bir toplantıyı yönettiği görülüyor.

CAN DÜNDAR'IN KATILDIĞI TOPLANTIDA RESİM ÇEKİP KONSOLOSLUĞA İLETTİ

Murat Şahin'in nisan ayı başında Zürich Üniversitesi'nde düzenlenen ve Can Dündar'ın konuşmacı olarak katıldığı bir toplantıdaki ziyaretçilerden, çok sayıda çektiği resimleri Türk konsolosluğuna ilettiği de iddia edildi. 2003 yılında Olten kentinde küçük bir döner işletmesi ile ticarete atılan Şahin'in günümüzde Sıla AG adlı ülke genelinde dağıtım yapan döner imalathanesi bulunmakta. Haberde Şahin'in kimliğine yönelik bilgilerin referandum oylaması için Zürich konsolosluğunda AKP için görevli olmasıyla kesinlik kazanmış oldu denildi. haberde Şahin'in iddialarla ilgili kendisiyle konuşmak isteyen gazetecilere geri dönmemesine de yer verildi.

TANIK: POLİS BINASINDAKİ TOPLANTILARI Y.S. ORGANİZE ETTİ

İsmini vermeden Basler Zeitung’a konuşan UETD eski üyesi, Y.S. adındaki Türk kökenli İsviçreli polisin Basel’de bulunan Basler Zeughaus isimli polis merkezinde kendilerine toplantı için yer ayırdığını anlatarak, bu toplantının aynı merkezde birçok kez gerçekleştiğini söyledi.

Söz konusu polisin Basel Polis Merkezi’ndeki bilgisayarlarda olan birçok gizli bilgiyi de UETD İsviçre yetkililerine aktardığını da anlatan tanık, polis bilgisayarlarından Erdoğan muhaliflerine yönelik alınan bu bilgilerin Türk konsolosluğu üzerinde Türk devletine gönderildiğini de söyledi. 

Basel Zeitung, hakkındaki iddiaları sormak için Y.S., adındaki Türk kökenli polise ulaşmak istese de bunu başaramadı. Haberde Türk devletine ajanlık yapan polisin İsviçre yasalarına göre büyük bir suç işlediğinin altı çizildi.