İsviçre'de Erdoğan hükümetine “ajanlık” yaptığı ileri sürülen Türkiye kökenli trafik polisi Y.K. (37) hakkında Basel Savcılığı tarafından açılan soruşturma sonrası polis memuru tutuklandı.

Günlük yayımlanan Basler gazetesinde iki gündür genişçe yer bulan haberlere göre, Erdoğan hükümetine "ajanlık" yaptığı iddia edilen bu polisin, kamuya açık olmayan sadece güvenlik yetkililerinin girmesinin serbest olduğu polis silahları, mühimmat vb. malzemelerin de bulunduğu "Basler Zeughaus" polis merkezi binasında AKP'nin yurtdışındaki lobi derneği konumundaki UETD İsviçre yetkililerinin çeşitli kereler toplantı yapmasına olanak tanıdığı ortaya çıkmıştı. 

Toplantıda UEDT İsviçre başkanı Murat Şahin de konuşma yapmıştı.

ÖNCE GÖREVLİ OLDUĞU KANTON POLİSİ DAVA AÇTI

Türk kökenli trafik polisi Y.K. hakkında önce detaylı bir araştırma yaptığı açıklanan Basel Bölge Polis Dairesi, Y.K. adlı trafik polisi hakkında görevi kötüye kullanmaktan ve resmi bilgi ve belgeleri ihlal etmekten dolayı dava açtı. Daha sonra da savcılık tarafından tutuklama kararı çıkartıldı.

Skandal olay bir UETD üyesinin üç yıl önce düzenlenen toplantıda çektiği bir fotoğrafı basına vermesiyle ortaya çıktı.

Söz konusu polisin Basel Polis Merkezi’ndeki bilgisayarlarda olan birçok gizli bilgiyi de UETD İsviçre yetkililerine aktardığını da anlatan tanık, polis bilgisayarlarından Erdoğan muhaliflerine yönelik alınan bu bilgilerin Türk konsolosluğu üzerinden Türkiye'ye gönderildiğini de söyledi. 

Haber- Avrupa Postası